2 Preprosta recepta za rum doma iz lune

2 preprosta recepta za rum doma iz lune

Rum je morda ena najbolj znanih žganih pijač, omenjenih v materialih, povezanih z morjem..

V knjigah in filmih to pijačo najpogosteje zaužijejo pirati, njen okus pa izzove asociacijo na vonj in hrup morja, škripanje ladijske opreme in krik "Žvižgajte vsi! Vkrcanje! ".

fotografija 1

Slavni Robinson, ki je na puščavskem otoku doživljal težke razmere za preživetje, je rum uporabljal ne le kot pijačo, ampak tudi kot zdravilo.

Pomoč! V industrijski proizvodnji se rum klasično pripravlja z destilacijo izdelkov iz sladkornega trsa. Vendar v resničnosti naše države ni težko dobiti takšnega trstja..

V redu je, da lahko rum iz lune pridelate doma in brez te, bi bilo videti, pomembne sestavine.

Vendar je povsem mogoče ustvariti pijačo, ki posnema okus in vonj istega ruma.

Lahko uporabite element, kot je melasa, ona je melasa - sladkorni izdelek, posebej zasnovan za pripravo ruma doma. Nakup melase je v trgovini enostaven..

Oglejte si video, v katerem je opisano, kako narediti simuliran rum z melaso na hrastovem lesu:Primerna je tudi za izdelavo imitacije ruma doma rum esenca.

Prednosti imitiranega ruma:

 • relativna razpoložljivost komponent za proizvodnjo
 • imitacijski rum je zaradi združljivosti z drugimi alkoholnimi pijačami primeren za pripravo različnih koktajlov
 • da bi vsaj malo posnemali pravi rum, je priporočljivo hraniti v hrastovem sodu. Če pa ta možnost zaradi odsotnosti takega sodčka ni mogoča, lahko vztrajate simulirani rum na hrastovem lubju ali čipsu.

Načini kuhanja

Osnovni

Kako ustvariti imitacijo ruma doma.

fotografija 2

Za pripravo boste potrebovali:

 • 1 liter mesečevega luna z močjo 50% (lahko močnejši)
 • rum esenca v količini 6-7 kapljic (približno 50 ml)
 • četrt litra navadne vode
 • 250 gramov granuliranega sladkorja
 • vanilijeva esenca (tudi mandelj, kokos ali sadje)Kuhanje:

 1. Takoj postavite na stran eno in pol žlice sladkorja - iz njega bo treba narediti (nastane s taljenjem sladkorja).
 2. Iz sirupa in vode morate kuhati gost sirup - sestavine damo v ponev, zavremo in mešamo, na nizkem ognju, dokler se ves granuliran sladkor ne raztopi.
 3. V ločeni posodi morate mešati vse esence, jih razredčite z majhno količino vode.
 4. Potem bi morali tukaj dodati dobljeni sladkorni sirup in zhenka, nato pa naliti liter lune.
 5. Zaradi podobnosti s prvotnim rumom priporočamo, da dobljeni snovi dodamo žlico zdrobljenega hrastovega lubja ali drsnikov..
 6. Nato pijačo zapremo in damo na suho, zatemnjeno mesto za vztrajanje. Lahko poskusite v enem tednu, a za dosego okusa bližje pravemu rumu, pijača naj bo stara vsaj dva meseca.

Po preteku potrebnega časa je treba nastali domači rum filtrirati (za filtriranje lahko uporabite gazo, zloženo v več plasteh ali lijak, dopolnjen z več bombažnimi blazinicami).

fotografija 3

Z ananasom

Tako vam je bil všeč naš način priprave ruma doma in cenili ste ves njegov okus. Želite spremembo? Lahko poskusim doma naredite napitek z ananasom.

Pomoč! To različico domačega ruma poimenujejo po okusu z blagovno znamko Havana Club, kubanski rum, včasih pa tudi "damsko" različico ruma.

Predvaja se določen stereotip, da mora biti rum za hude mornarje močan kot čeveljčev čevelj, ananas pa naj bi pijači dal "ženskost".

Ni verjetno, da so ostri Kubanci o tem pomislili, ko so ustvarili recept za rum z ananasom. Vsekakor je okus te pijače izjemno zanimiv..

fotografija 4

Torej, za kuhanje smoobvezno:

 • En zrel ananas (Je pomembno! Zrela je! Da rum ne "kisli")
 • 1 liter lune, z močjo vsaj 50 stopinj
 • 100 gramov žganega sladkorja

Kuhanje:

 1. Ananas sadje je treba skrbno sesekljati (najbolje v mešalniku).
 2. Nato ga skupaj s sokom dodamo litru lune, ki smo ga predhodno napolnili v stekleno posodo in damo dva tedna na suho in zatemnjeno vročino.
 3. Posodo vsak dan pretresite z infuzijo, tako da se ananasova snov bolje raztopi na luni.
 4. Po dveh tednih dobljeno infuzijo filtriramo skozi filter (način izdelave filtra je opisan v prejšnjem receptu), dodamo žgan sladkor, stresemo in ponovno nastavimo, da se infuzira.

Pomoč! Rum z ananasom lahko uporabite v dveh dneh, vendar je, tako kot v originalnem receptu, bolje, da pijača stoji vsaj dva meseca.

V videoposnetku je jasno razvidno, kako pravilno pripraviti ananasov rum iz lune:

Tako postane jasno, da izdelava ruma na luni na domu ni posebej težka.

Takšna pijača vas bo navdušila s svojim bogatim šopkom okusa, prav tako pa bo odlično dopolnila temo morske zabave ali celo ustvarila dodatno vzdušje za poznavalce morskih tem..

Delite na družbenih omrežjih:

» » 2 Preprosta recepta za rum doma iz lune