Tinktura borovnice na alkoholu

Tinktura borovnice na alkoholu
Pijte: Tinkture
Kako postreči: ohlajeno

Glavne sestavine:

Lingonberry, alkohol
Pripadnost: Rusija
Čas kuhanja: do mesec dni
Moč: nad 45 °
Težavnost kuhanja: 3

Lingonberry je zelo zdravo in dišeče jagodičje, ki ima številne zdravilne lastnosti in nenavadno svetel okus. Lingonberry pogosto dodajajo različnim alkoholnim pijačam - ne le omili okus, ampak tudi daje neverjetno lepo svetlo barvo. Tinkture in likerji so najbolj priljubljene pijače iz tega jagodičja, saj jih je precej enostavno pripraviti doma..

Fotografija recepta

Sestavine

  • Alkohol - 1 liter
  • Lingonberry - 1,5 kg

Tinkture na alkoholnem obročku s sladkorjem ali fruktozo

Tinktura na alkoholu iz borovnice je zelo mehka in nima izrazitega okusa alkohola. Zato ga lahko pijemo ne le v čisti obliki, ampak ga uporabimo tudi za pripravo okusnih alkoholnih koktajlov..

Jagode je dobro razvrstiti, odstraniti gnile in razvajene jagode, jih dobro sprati in jih rahlo posušiti. Lingonberry vrzite v colander in pustite, da se malo uleže.

Jagode nalijemo v čisto stekleno kozarec in jih prelijemo z alkoholom.

Lingonberry dajte v kozarec in prelijte z alkoholom

Tinkturo zaprite s pokrovom in postavite na hladno temno mesto za 4 tedne. V tem času bo pijača napihnila in pridobila bogato rubinasto barvo. To bo pokazatelj, da je pijača pripravljena, previdno odstranite pokrov in tinkturo odcedite skozi cedilo ali filter iz gaze.

Alkoholna tinktura lingonberry sev

Natečeno tinkturo vlijemo v čiste kozarce in hladimo 2-3 dni, da se razjasni. Ko je tekočina skoraj prozorna, jo ponovno precedite skozi več plasti gaze in prelijte v karafo.

Tinkturo iz borovnice na alkoholu lahko pripravimo z dodatkom sladkorja ali fruktoze. Če imate radi sladke pijače, v jagode dodajte kozarec sladkorja in jih šele nato prelijte z alkoholom.

Meni