Sladka tinktura gorskega pepela na konjaku

Sladka tinktura gorskega pepela na konjaku
Pijte: Tinkture
Kako postreči: ohlajeno

Glavne sestavine:

gorski pepel, konjak, sladkor
Pripadnost: Rusija
Čas kuhanja: več kot mesec dni
Trdnost: do 45 °
Težavnost kuhanja: 3

Tinktura Rowan na konjaku je ena najbolj priljubljenih domačih alkoholnih pijač. Poleg odličnega okusa ima tudi uporabne lastnosti. Tinktura se uporablja za pomanjkanje vitaminov in kot zdravilo proti dizenteriji se spopada s prehladom in skorbutom..

Fotografija recepta

Sestavine

  • Gorski pepel - 300 gr
  • Konjak -1 steklenica
  • Sladkor - 2 tbsp. l
  • Vaniljev sladkor - 1 vrečica

Priprava vrstice tinkture na konjaku

Za pripravo tinkture gorskega pepela na konjaku lahko vzamete sadje različnih sort - tako rdeče kot črne jagode. Vendar pa aronije in rdečega gorskega pepela ne mešajte, bolje je narediti dve popolnoma različni pijači.

Jagode postavite v priročno posodo - posodo, ponev ali ponev in jo dobro razvrstite.

Jagode dajte v priročno posodo

Z leseno žlico ali potiskačem plodove dobro gnetite, dokler se ne pirejo. Planinski pepel lahko mletite v mešalniku pri nizki hitrosti.

Dobljeno maso prenesite v priročno stekleno posodo - kozarce ali steklenico.

V čisto suho ponev vlijte sladkor in rahlo prepražite. Ko ima sladkor rjavkast odtenek, ga dodajte zdrobljeni gorski pepel in zmešajte z leseno ali plastično žlico.

Odprite steklenico katerega koli žganja in pijačo nalijte v kozarec gorskega pepela. Pokrov tesno zaprite, večkrat pretresite, da se sestavine dobro zmešajo in postavite v temen, hladen prostor.

V gorski pepel dodamo sladkor in konjak

Tinktura sladkega rožnjaka na konjaku bo pripravljena čez približno mesec dni. Končano tinkturo je treba dobro filtrirati skozi več plasti gaze ali plastičnega tesnila. Če želite dodati dodaten okus, lahko dodate 1 vrečko vanilijevega sladkorja. Napolnjeno tinkturo nalijemo v majhne steklenice, tesno zapremo s pokrovi in ​​shranimo.

Tinktura Rowan na konjaku bo pripravljena čez mesec

Tinkturo lahko pijete v čisti obliki ali pa jo uporabite za pripravo zdravilnih čajev ali koktajlov. Ker ima gorski pepel adstrigentno lastnost, pijače ne smejo piti ljudje, ki imajo težave s povečano strjevanjem krvi.

Preprost način za izdelavo tinkture roženice

Obstaja lažji način priprave tinkture gorskega pepela. Če želite to narediti, boste morali vzeti: 1 steklenico konjaka, 1 kozarec sadja iz roženice, 3 žlice. žlice medu in 5 gramov hrastovega čipsa.

Operite in razvrstite ribez

Čiste oprane in nabrane jagode dajte v kozarec, dodajte konjak, med in nekaj koščkov hrastovega lesa.

Jagode je treba zložiti v kozarec in dodati konjak

Ker se jagode uporabljajo cele, bo tinktura pripravljena najpozneje 2 meseca kasneje. Pred uporabo ga je treba filtrirati.

Meni