Tinktura grofa orlova po klasičnem receptu

domača tinktura Orlovske fotografije

Tinktura grofa Orlova se spominja po dolgočasni barvi in ​​značilni aromi česna, na nebu pa je česen harmonično kombiniran z notami lovorike in pimenta. Izkaže se močna moška pijača za ogrevanje in povečanje apetita. Priprava traja samo en dan.

Zgodovinska referenca

Recept za tinkturo se je pojavil v 18. stoletju, ko je imel grof Aleksej Orlov težave z želodcem. Cesarica Katarina II je za svojega generala zbrala zdravniški svet, ki pa mu ni mogla pomagati. Položaj je rešil grofov brivec Erofei, ki je dolgo časa živel na Kitajskem v okviru ruske misije, kjer se je naučil pripravljati zdravilne napitke. Brivčeva tinktura mu je v nekaj dneh postavila grofa na noge.

Fotografija grofa Orlova
Grof Aleksej Orlov

Leta 1770 je Erofei v zahvalo od Orlova dobil pravico, da pripravlja in prodaja svoje tinkture po celotnem ruskem cesarstvu. Še ena slavna stvaritev istega brivca - tinktura Erofeich, poimenovan po njem.

Aleksej Orlov je bil mlajši brat Grigorija Orlova, najljubšega Katarine II. Aleksej si je zapomnil po vojaških pohodih proti Osmanskemu cesarstvu. Njegov najpomembnejši dosežek je bila zmaga nad turško floto v bitki pri Chesmeju 26. junija 1770..

Klasični recept za tinkturo grofa Orlova

Sestavine:

  • česen - 5-6 nageljnovih žbic (srednje);
  • piment - 10 grah;
  • lovorjev list - 2 kosa;
  • med - 1 čajna žlička;
  • vodka (lunina, alkohol 40-45) - 0,5 l.

Česen naj bo dišeč, po možnosti z vašega vrta. Vsak med je primeren, optimalno tekoč ali ne močno kristaliziran, tako da se v infuziji dobro raztopi. Kot alkoholno osnovo lahko vzamete vodko, žitno ali sladkorno mesečino dvojnega čiščenja ali alkohol 40-45 vol..

Kuharska tehnologija

1. Česen olupite in narežite na majhne rezine. Zložite v steklenico ali kozarec za infundiranje.

2. Dodajte piment, lovorjeve liste in med.

3. Nalijte alkoholno osnovo. Mešajte, dokler se med popolnoma ne raztopi.

4. Hermetično zaprite. Pustite 1 dan v temnem prostoru pri sobni temperaturi.

5. Končano Orlovo tinkturo filtrirajte skozi več plasti gaze, nalijte v steklenice za shranjevanje in tesno zaprite.

6. Pred okušanjem pustite pijačo 1-2 uri v hladilniku, da stabilizira okus..

Rok uporabnosti tinkture grofa Orlova, če je shranjena proč od neposredne sončne svetlobe, je do 3 leta. Trdnjava - 37-38 vol.%.

tinktura grofa Orlova fotografija

Meni