Poreklo, blagovne znamke in cene vodke starka. Kuhanje doma

Zgodovina sodobne civilizacije je napolnjena z zgodbami o kulinaričnih in destilarnih poskusih, zanimanje v prostem teku je postalo najpomembnejše, inovator pa je na koncu dosegel izjemen rezultat. Na ta način je svet pridobil sangrijo, mešani viski in znameniti stari.

Sestava in značilnosti

Classical Stark je močna tinktura (40-43%), ki temelji na rženi vodki. Dvakrat destilirano rženo ali sladno pivino se pretvori v alkohol za pijačo, končna osnova pa se hrani v posebej izbranih hrastovih sodih.. Glavna zahteva za posode je obvezna predhodna uporaba - za staranje vina ali pristanišča, v stenah takšnih sodov nižja vsebnost tinina.

Med raztovarjanjem alkoholne osnove se bodoči tinkturi dodajo listi jabolk in hrušk, lipe in začimbni cvetovi, staranje v uporabljenih sodih v kombinaciji z okusi pa ima enak učinek staranja pijače..

Posebna tinktura je pridobila zanimanje za množice, ko se je na trgu pojavil cenejši alkohol, ki je vključevala krompirjev alkohol. Pijača se je lahko potegovala zahvaljujoč svojemu žlahtnemu in mehkemu okusu..

Žigi in cene, fotografija

Proizvodnja slavne vodke v Rusiji se je začela leta 1931, trenutno pa se s proizvodnjo ukvarja več tovarn, od katerih je vsaka razvila svoj, edinstven recept, ki ga je pripeljal do ideala.

 • FKP Soyuzplodoimport začeli obsežno proizvodnjo tinkture veliko prej, kot je postal državni ponos Poljske, leta 1931. Kakovost proizvedene vodke je bila leta 1958 na bruseljski razstavi alkoholnih pijač nagrajena z zlato medaljo. Izdelek je bil leta 2011 nagrajen z drugo nagrado na moskovskem natečaju za degustacijo - "Najboljša vodka 2011".
Zahtevana trdnost izdelka je 40%, to se razdeli v posodah z 0,25 litra in 0,5 litra za 110 oziroma 210 r. Ima kompleksen polnovreden okus, ujeta je plemenita konjak-pikantna aroma z medenimi notami.
 • Polmos Stszecin - Poljski proizvajalec tinkture, velikanski monopolist, ki se ukvarja z obsežnim izvozom izdelkov po vsem svetu. Na voljo od leta 1947 je značilnost tehnologije staranje v sodih, kjer so pristanišča pridobivala na moči. Zaradi tega ima pijača bogato jantarno barvo in večstopenjski okus, jasno se razlikujejo sadne note.

  Poljska starka - omejen izdelek, je naprodaj v 500 ml steklenici. Povprečna cena je 15 dolarjev na steklenico..

 • Tovarna kristalov - legendarni proizvajalec, ki je uspešno obvladal proizvodno tehnologijo Starkey. Potrdilo o tem - številne nagrade, med katerimi sta bila "najboljša vodka 2011" in velika nagrada na 18. mednarodni razstavi "Prodexpo-2011".

  Značilna lastnost je vanilijeva aroma tinkture in bogata zlata barva, za katero je značilen mehak, žametni zaključek. Na voljo za 300 rubljev v 0,5-litrski steklenici.

 • Minska tovarna grozdnega vina je proizvajalec pijač v Belorusiji (Belorusija) z močjo 43% z imenom Starka Reserv. Sestava vključuje izvleček rozin in sliv, ki daje pijači nežno aromo in alkohol kategorije Lux. Zahvaljujoč edinstveni tehnologiji in izbranim sestavinam na stenah posode ostane "oljni lok", kar je značilno za plemenite konjake. Steklenica beloruske vodke, 0,5 litra, se prodaja po ceni 300 r na kos. • Domači recepti

  Grenko

  Za pripravo grenke tinkture bo potrebna:

  • Moonshine, alkohol z močjo 50% ali kupljena kakovostna vodka - 3 litre.
  • Hrast lubje - 50 gr.
  • Začimbe: mleta kava - 1 tsp, muškatni orešček - 0,5 tsp, vanilin - 2-3 grama, sladkor - 3 tsp.
  • Limona - celi agrumi ali 100 gr lupine.
  Suhe sestavine in sesekljano limono nalijemo z alkoholno osnovo, pustimo, da se kuha 10 dni, v tem času pa je treba grenko filtrirati dvakrat. Postrezite ohlajene.

  Ponujamo vam, da si ogledate video o tem, kako kuhati Stark grenko doma:

  "Sovjetski"

  • Vodka ali ržena luna - 1 liter.
  • Infuzija jabolk in hrušk - 30 ml.
  • Konjak in pristanišče - po 100 ml.
  • Sladkorni sirup - 1 tbsp. l.
  • Začimbe po okusu, priporočljivo je dodati vanilin - 15 gr.

  Vse sestavine zmešajte in vztrajajte teden dni v zaprti posodi in temni sobi. Nastala tinktura bo presenetila s svetlostjo okusa še tako prefinjenih gurmanov.

  Obstaja nešteto možnosti za pripravo tinkture doma, zaupajte se svoji intuiciji in povežite domišljijo.Če želite poudariti pikantnost kislosti, lahko dodate češnjevo tinkturo ali češnjev sirup, aromo razredčite z začimbo, tako da dodate tinkturi lovorov list. Ugodno poudarjajo okus tinkture oreščkov in jedra.

  Legendarna tinktura s stoletno zgodovino je osvojila srca milijonov s svojim edinstvenim okusom in prijetno aromo. Pijača s poljskim značajem bi bila primerna za ogled družabnega dogodka in za večerno shodno mizo.

  Delite na družbenih omrežjih:

  » » Poreklo, blagovne znamke in cene vodke starka. Kuhanje doma