Značilnosti tequila don julio, vrste pijače in njihove cene

Tequila "Don Julio" - pravi zaklad za ljubitelje kakovostnih alkoholnih pijač. Za proizvodnjo tekile se uporablja sok modre agave brez dodajanja drugih alkoholov. Pijača, ki je znana po Mehiki, je postala znana po vsem svetu, zahvaljujoč spoštovanju večstoletne tehnologije in po tradicionalnem receptu. Tudi zdaj podjetje noče uvajati novih tehnologij, pri čemer se spoštuje stare tradicije in metode.

Gonzalez je spoznal, da želi, da se njegova pijača porabi po vsem svetu. Tako je leta 1942 kupil majhno destilarno, ki se nahaja v državi Jalisco. V težkem času za vse človeštvo je bila možnost, da bi lahko uspešno razvijali svoje podjetje, skoraj nič. V drugi svetovni vojni so ljudje trpeli lakoto, denarja niso imeli le v svoji rodni državi Julio v Mehiki, ampak tudi v bolj razvitih državah. Posamezniki so poslovneže zaprli zaradi bankrota.

Julio Gonzalez je bil malo zaskrbljen nad blaginjo svoje destilarne, saj je prvotno nameraval brezplačno razdeljevati tekilo tesnim prijateljem in sorodnikom..

Starejši so sanjali o ustvarjanju popolnega recepta tekile, kateremu je posvetil svoje življenje. Ustvariti pijačo z odličnim okusom in po pitju ne bi bil mamurjenje, ni bilo enostavno. Ves svoj prosti čas je posvetil svoji obsedenosti. Prizadevanja so začela prinašati sadove in Julio je vsako leto izboljševal recept za tekilo. Bil je goreč nasprotnik novopečenih dodatkov, ki pospešujejo proces fermentacije..

Z leti je bilo njegovo ime znano daleč izven države Jalisco. Poznavalci z vsega sveta so se obrnili na Julio z zahtevo, naj jim proda tekilo. To je Gonzaleza spodbudilo na misel, da bi njegova najljubša stvar lahko postala služba.

Opis in značilnosti izdelave

Don Julio velja za vrhunsko alkoholno pijačo, ki je prepoznana kot merilo klasične mehiške tekile.

Proizvajalci cenijo svojo avtoriteto in poskušajo vse faze proizvodnje izvesti na najboljši način. Za proizvodnjo tekile posebej gojijo modro agavo. Postopek zbiranja in druge stopnje proizvodnje pijače potekajo ročno..

Za Tequilo Don Julio je značilna trdnjava 37-38. Posebna značilnost je tudi, da za pridelavo uporabljajo izključno plodove grmovnice modre agavise, ki so dopolnili starost vsaj 10 let. Njihovo stanje spremlja ekipa specialistov, ki za pijačo izbira samo zrelo sadje. V fazi fermentacije se tekila vlije v sod iz ameriškega hrasta.

Na končni stopnji proizvodnje se pijača ustekleniči v stekleničke z blagovno znamko iz debelega stekla. Za vsako pijačo je steklenica določene oblike, vendar njuno prisotnost združuje napis Don Donio, ki je iztisnjen na kozarcu.

Sorte pijač pod blagovno znamko Don Julio

BlancoEdina divja pijača znamke Don Julio. Odlikuje ga pomanjkanje barve in prijetna aroma z notami citrusov in agave. Ima sladek okus z izrazitimi poper-zeliščnimi odtenki.

Reposado

Tekila s slamnatim odtenkom, ki se v hrastovih sodih 8 mesecev hrani v končni fazi proizvodnje. V tem času Don Julio Reposado uspe pridobiti izvrstno aromo, ki združuje limonine in začinjene note.

Pogled ima blag okus, v katerem so izrazito zaznavni odtenki cimeta in čokolade. Za seboj pušča nevsiljiv karamelno-oreški pookus. Strokovnjaki priporočajo pitje pijače ohlajeno.
Anejo (Añejo)

Pijača z bogatim jantarno-zlatim odtenkom. Tequila se v hrastovih sodih stara 18 mesecev. Añejo ima nežno karamelno aromo s subtilnimi notami grenivke. Okus se razkrije v kombinaciji irisa, hrasta, medu in agave. Ta vrsta tekile pušča dolg ingver-meden zaključek..

70 Añejo Claro

Alkoholna pijača, za katero je značilno pomanjkanje barve in je 18 mesecev starala v hrastovih sodih iz belega hrasta. Ta tekila je bila na trg predstavljena v počastitev 70. obletnice Don Julija.

Previdno filtriranje zagotavlja, da pijača pridobi mehak in rafiniran okus, kar razkriva note vanilije, medu in subtilne sence zgorelega hrasta. Prodajajo le v Mehiki in ZDA..

1942

Rumena tekila z zaznavnim rdečim podtonom, ki je v sodih že 2,5 leta. Don Julio 1942 ima izrazit okus po vaniliji. In okus je kontrastna kombinacija agave in vanilije z grenkobo, ki jo daje hrast. Vaniljev zaključek pušča z notami hrasta, ki okušanju ne puščajo dlje časa.

Resnično

Rafinirana pijača ultra premium razreda, ki se v sodih stara 3-5 let. Poznavalci raje pijejo to vrsto tekile iz širokih kozarcev, kar omogoča, da se aromatični odtenki bolje odprejo.

Pijača ima izvrstno aromo agave in limone.. Okus je harmonična kombinacija medu, čokolade, mandljev, ki se spremeni v pookus z vonji vanilije in konjaka.

Cena v Moskvi

Cene za tekilo Don Julio so visoke, ker pijača sodi v premium razred. Pri nakupu je vredno natančno pregledati embalažo in se prepričati, da stojalo ni ponarejeno. Tabela prikazuje povprečne cene za različne vrste tekile te blagovne znamke v specializiranih prodajalnah v Moskvi in ​​različnih spletnih trgovinah:

Vrsta tekile Cena
Blanco 4000 rub
Reposado 4500 rub
Añejo 7900 rub
1942 15 000 rub
Resnično 60.000 rub

Tequila znamke Don Julio je odlična izbira za tiste, ki cenijo kakovost predvsem in so za to pripravljeni plačati precejšen znesek. Že vrsto let nobena od mehiških blagovnih znamk ne more preseči kakovosti in okusa Don Julio. To je tisto, kar je tekili tega podjetja omogočilo, da osvoji referenčni naslov.

Delite na družbenih omrežjih:

» » Značilnosti tequila don julio, vrste pijače in njihove cene