Koliko let lahko pijete alkohol v skladu z zakonom in fiziološkimi značilnostmi?

Vprašanje, koliko let lahko pijete alkohol, v mnogih državah po svetu rešuje na državni ravni. To je del alkoholne politike, ki naj bi zmanjšal število smrti, bolezni in socialnih težav zaradi pitja.

Alkohol zavira proces telesnega razvoja. To lahko opazimo s čezmernim uživanjem piva. Ta pijača vsebuje hmelj v svoji sestavi, kar močno škoduje mlademu telesu, kar so dokazale znanstvene raziskave. Hmelj napitki lahko zasvojijo najhitreje. Pomembno je, da se z uporabo zastrupitve pojavi zaviranje duševnega razvoja. Tudi pri mladih, ki jemljejo alkohol, sčasoma upadata pojma morale in morale..

Omejitve zakona Rusije

Zakon jasno določa, koliko let lahko pijete brezalkoholno pivo v Rusiji. Pri nas je prodaja alkohola mladoletnikom prepovedana. Ko pa dopolnijo 18 let, dobijo mladi izključno alkoholne pijače, katerih vsebnost alkohola ne sme presegati 10 °.

V Ruski federaciji je nakup in uporaba močnih alkoholnih pijač dovoljen državljanom šele od 21. leta starosti. Zakonsko lahko prodaja alkohola osebam, mlajšim od 18 let, povzroči upravno kazen. V tem primeru lahko odgovornost nosi ne le prodajalec, temveč tudi osebe, ki upravljajo prodajno mesto. Ob občasnem ponavljanju takih situacij sledi kaznovanju denarnih kazni in zaplembi vseh izdelkov kazenska odgovornost.

Zakonske omejitve v ZDA in drugih državah

Edina dovoljena najnižja starost za ZDA je 21 let..

Trgovina z alkoholom je prepovedana po 14. uri in ob vikendih, običajno v nedeljo. Toda v vsaki državi so pogoji za prodajo različni. Tako kot pri nas je tudi v supermarketih, ki delajo ob koncih tedna, dostop do oken z alkoholom ponoči zaprt.

V večjem številu držav ima večina trgovin pravico prodati samo pivo. Vino, alkoholne pijače močne alkoholne pijače je dovoljeno kupovati le na določenih prodajnih mestih. Na južnem delu celine obstajajo države, v katerih velja prepoved. Na njihovem ozemlju je prodaja alkohola omejena, kar ima večjo moč od tiste, ki jo določa zakon. Kot izjema je prodaja pijač s trdnjavo nad normo dovoljena v zaprtih obratih.Na Islandiji in na Japonskem je potrošnik 20 let za nakup alkohola. Uporaba ni omejena. V Angliji je starost za neoviran nakup napitka 18 let. Toda hkrati je popolnoma prepovedano pitje alkohola, mlajšega od 5 let.

V Nemčiji, Avstriji, Belgiji in na Danskem nizko alkoholne pijače, kako je dovoljeno kupovati pivo in vino od 16. leta dalje, prepovedano pa je kupovati in piti pijače z veliko jakostjo.

Na Cipru in Malti se najnižja starost za nakup alkohola začne pri 17 letih. V Kanadi je alkohol dovoljen od 18. do 19. leta, odvisno od stanja na prodajnem mestu. V različnih državah Afrike, Srednje Azije, pa tudi v Nepalu in na Kubi je zahtevana starost za nakup 16 let.

Zanimivo je, da lahko na Ferskih otokih alkohol kupite že od 14. leta. Ta starost se tukaj šteje za starost in polno pravno sposobnost. Toda največje starostne omejitve so v Indiji. Tu bi morali biti ljudje, ki so kupili in pili vodko ali druge močne pijače, stari 25 let.
V različnih muslimanskih državah alkohol prepovedujejo in kupujejo in uživajo bodisi vsi prebivalci bodisi samo tisti, ki veljajo za muslimane.

Kdaj začeti piti?

Koliko alkoholnih izdelkov in v kateri starosti je mogoče zaužiti, se vsak odloči sam. K temu vprašanju je treba odgovorno pristopiti in razumeti vso morebitno škodo telesu, ki jo takšne pijače lahko povzročijo.

Če želite pravilno sprejeti odločitev, morate upoštevati, da lahko alkohol upočasni razvoj možganske aktivnosti. Zato, če začnete alkohol piti prezgodaj, bodo kazalniki IQ v bolj zreli starosti nizki.

Dolgoletni psiholog Arik Sigman iz kraljeve medicinske skupnosti pravi, da tudi pri 18 letih ne smete poskusiti alkohola v majhnih odmerkih. Razlog za to trditev so bili rezultati študije, ki je dokazala, da se možgansko tkivo oblikuje do poznejše starosti. Zato, da ne bi škodili svojemu zdravju, priporočamo, da vsaj 24 let opustite uporabo alkoholnih izdelkov.

Škoda in posledice pitja alkohola v zgodnji mladosti

Ne podcenjujte škode od pitja alkohola do rastočega telesa, tudi če se človek razvaja samo s takšnimi lahkimi napitki, kot sta pivo ali vino..

Glavne negativne posledice uživanja alkohola pri osebah, mlajših od 18 let, so naslednje:

  • zmanjšana sposobnost učenja in prejemanja novih informacij;
  • upočasnitev razvoja miselne dejavnosti;
  • videz psihološke nestabilnosti;
  • hormonska motnja in odstopanja, ki jih povzroča ta kršitev: zaviranje rasti kostnega in mišičnega tkiva, neplodnost;
  • povečana verjetnost za nezdrave navade, kot so kajenje in uživanje drog;
  • pojav odklonov v prebavnem sistemu;
  • povečano tveganje za razvoj vaskularnih in srčnih bolezni v mladosti.

Etanol, ki ga najdemo v alkoholnih pijačah ali, kot ga imenujejo tudi etanol, ima velik vpliv na možganske celice, ki v starosti 14-16 let spreminjajo svojo strukturo in funkcije. Zato so možgani najbolj ranljivi organ za učinke alkohola in kemikalij..

Že en sam in majhen odmerek alkohola lahko moti elektrokemične procese v telesu, kar bo vplivalo na prihodnje faze njegovega razvoja. V miselnem procesu se upočasni, zavest o normativih je motena.

Trpijo tudi otrokova jetra, ki pod vplivom alkohola propadajo veliko hitreje kot pri odraslem, saj je prepustnost žilnih sten pri mladih večja, mehanizem encimov v tem pomembnem organu pa še ni v celoti oblikovan.

Lahko je opaziti, da se ob redni uporabi alkohola pojavijo želodčne in črevesne motnje, kar pomeni, da se poveča tveganje za nastanek pankreatitisa in sladkorne bolezni.

Spolni stiki brez uporabe kontracepcijskih sredstev v najstniški sferi se v večini primerov pojavijo zaradi opijenosti. Takšni promiskuitetni spolni odnosi lahko privedejo do pojava spolno prenosljivih okužb, hepatitisa B in C ter okužbe s HIV. Pogosto lahko nezaščiteni stiki povzročijo neželeno nosečnost, splav in nastale ginekološke težave..

Imuniteta preneha učinkovito opravljati svoje funkcije, kar pomeni, da mladi, ki zlorabi alkohol, postane dovzeten za pogoste bolezni.

Delite na družbenih omrežjih:

» » Koliko let lahko pijete alkohol v skladu z zakonom in fiziološkimi značilnostmi?