Pravila za prodajo alkohola v rusiji: kako dolgo lahko kupim alkohol

Pravila za prodajo alkohola v Rusiji: kako dolgo lahko kupim alkohol

Zakon, ki prepoveduje prodajo pijač, ki vsebujejo alkohol, ima svoje podpornike in nasprotnike. Pobudniki zakona zagotavljajo, da prepoved ne samo zmanjšuje količino alkohola, ki ga zaužijejo državljani, temveč tudi neposredno vpliva na zmanjšanje kriminala v državi..

Prodaja alkohola zvečer je prepovedana v celotni Ruski federaciji.

Značilnosti predloga zakona

Regionalnim oblastem je dana možnost, da samostojno uredijo čas za prodajo alkohola. V tem primeru se zanašajte na priporočeni čas prepovedi, in sicer od 23:00 do 08:00 ure. To časovno obdobje lahko povečate, vendar ga ne morete zmanjšati.

prepoved nočne trgovine z vodko

V različnih regijah države je čas, namenjen prodaji mešanic, ki vsebujejo alkohol, drugačen. Lokalnim upravam je dovoljeno uvesti tako omejitve kot popolno prepoved prodaje močnih pijač. Bari in kavarne, pa tudi brezcarinske trgovine imajo pravico do prodaje alkohola, ne glede na čas dneva. Takšne ustanove so običajno na ozemlju železniških postaj in letališč..

Razlogi za sprejem zakona

Po statističnih podatkih se je potrošnja državljanov v zadnjih letih močno povečala. Alkoholizem je postal težava ne samo odraslih, temveč tudi mladostnikov. Možnost nakupa alkoholnih pijač ob katerem koli dnevu je privedla do tega, da mladi menijo, da je njihovo pitje med prijatelji pravilo. Niti ena zabava ali disko v zabavnih prizoriščih ne more brez močnih pijač. Najstniški alkohol povzroča povečano kriminaliteto mladih.

grozni gopniks

Zagovorniki omejitev prodaje alkohola zvečer so prepričani, da bo ta ukrep pripomogel k zmanjšanju dinamike rasti alkoholizma med mladimi. Nasprotniki predloga zakona so, nasprotno, prepričani, da takšen ukrep na ta dejavnik nikakor ne bo vplival. Trdijo, da bo omejitev povzročila problem povečane zastrupitve z nadomestnimi alkoholi med prebivalstvom. Nezmožnost nakupa kakovostnega močnega koktajla bo povzročila povečanje podzemne prodaje nizkokakovostnih alkoholnih izdelkov.

Čas za prodajo alkohola v ruskih mestih

Različna mesta določajo različne čase prodaje pijač, ki vsebujejo alkohol. Spodaj so povprečne številke, kako dolgo prodajajo alkohol v ruskih regijah:

 • Od 10. ure dalje lahko v Saratovu kupite močne pijače. Po 22. uri se trgovanje ustavi.
 • V moskovski regiji je dovoljena prodaja med 11. in 21. uro..
 • V Yakutiji lahko močne mešanice kupite ne prej kot 2 dni po lokalnem času. Prodaja se ustavi ob 20:00.
 • Na Chukotki lahko mešanice, ki vsebujejo alkohol, kupite ne prej kot 12 dni. Po 20. uri - prepovedano.
 • V Čečeniji so oblasti dovolile prodajo alkoholnih pijač 2 uri na dan. Kupite jih lahko od 8 do 10 ure po lokalnem času.

 • Oblasti v regiji Kirov so ob koncu tedna naročile prodajalcem, naj ne prodajajo vročih pijač. Toda ob delavnikih lahko alkohol kupite od 10. do 23. ure.
 • V regiji Astrahan se prodaja alkoholnih pijač začne ob 10. uri in traja do 21. ure..

V regijah Kalmykia, republiki Mari El, Kemerovo in Kursk - niso uvedli dodatnih omejitev glede prodaje alkoholnih pijač. Tu lahko alkohol kupite od 08:00 do 23:00 po lokalnem času.

Značilnosti prodaje alkohola v Moskvi in ​​Sankt Peterburgu

Pogosto se gostje prestolnice vprašajo, koliko prodajo alkohola v Moskvi. Organi prestolnice so bili bolj lojalni glede prodaje pijač, ki vsebujejo alkohol, v nasprotju z upravo Moskovske regije. Prodaja alkohola v Moskvi je v obdobju prepovedana v skladu s sprejeto zakonodajo. Ta čas je od 23:00 do 08:00. Poleg tega zvezni zakon št. 171 vsebuje klavzulo, v kateri je navedeno, da omejitev prodaje alkohola velja za maloprodajna mesta. Prodaja močnih pijač ponoči je dovoljena v kavarnah, barih, klubih, restavracijah. Obstaja pa pogoj: pitje alkohola bi moralo potekati na ozemlju ustanove. Odstranjevanje pijač, ki vsebujejo alkohol, zunaj meja teh obratov je prepovedano..

Oblasti Sankt Peterburga so bile v tem pogledu strožje. Prodaja alkohola v Sankt Peterburgu je prepovedana med 22. in 23. uro do 23. ure.. Omejitve niso veljale za proste dajatve, pa tudi za javne gostinske organizacije. Tu pa je nekaj odtenkov. Pravne organizacije lahko prodajajo močne pijače katere koli jakosti, IP organizacije pa lahko prodajajo le izdelke z nizkim deležem alkohola. Če govorimo o tem, kako dolgo prodajajo alkohol v Sankt Peterburgu, potem je uradni čas, ki ga je določila uprava, 22:00.

Omejitve prodaje piva

Pivo je brezalkoholna pijača, a spada tudi pod prodajne omejitve. Tu veljajo enaka pravila kot pri prodaji katerega koli alkohola. Vprašanje: kako dolgo prodajajo pivo? - se je treba zanašati na trenutno lokalno zakonodajo, ki določa časovni okvir za prodajo močnih pijač.

Zakon ne velja za alkoholne pijače, katerih vsebnost etilnega alkohola ne presega 0,5%. Te pijače vključujejo:

 • Kruhov kruh;
 • Jabolčnik;
 • Brezalkoholno pivo in pivo z vsebnostjo alkohola manj kot 0,5%;
 • Medena vina z vsebnostjo alkohola manj kot 0,5%;
 • Braga.

Pijače z vsebnostjo več kot 0,5% veljajo za alkoholne. Uradni zakon daje jasno uredbo o tem, koliko lahko kupite alkohol: do 23. ure po lokalnem času. Ostalo je po lastni presoji lokalnih oblasti.

Kraj prodaje alkoholnih pijač

Omejitve prodaje pijač, ki vsebujejo alkohol, niso vplivale le na časovni okvir, temveč tudi na prodajno mesto. Ne prodajajte alkohola:

 • V bližini izobraževalnih ustanov;
 • Na ozemljih športnih kompleksov;
 • Na bencinskih črpalkah;
 • Postaje javnega prevoza;
 • Na trgih - tako na debelo kot na drobno;
 • Na vojaških objektih;
 • Na gnečah.

Tako država poskuša znižati raven pijač, ki vsebujejo alkohol, med prebivalstvom, zlasti med mladimi in mladostniki. Omejitve prodaje alkohola, sprejete v zveznem zakonu št. 171.

Zvezni zakon o prepovedi prodaje alkohola na čas

22. novembra 1995 so ruske oblasti sprejele zakon št. 171 (za besedilo dokumenta kliknite povezavo - https://meganorm.ru/Data2/1/4293799/4293799138.htm), po katerem je prepovedana prodaja alkoholnih pijač po vsej Rusiji od 23 do 8 ur lokalnega časa v vsaki regiji.

Ta omejitev ne velja za prodajo alkohola v javnih gostinskih objektih..

Zakon o omejevanju prodaje močnih pijač je na regionalni ravni prepovedan spreminjati v smeri njegove sprostitve.

To pomeni, da imajo lokalne oblasti pravico do sprememb, uvajanja dodatnih omejitev v smeri povečanja časa prepovedi prodaje alkohola.

Številne lokalne oblasti so se intenzivno ukvarjale s tem vprašanjem in tako podaljšale roke za prodajo alkohola.

Spodaj je nekaj vrst dodatnih omejitev za regije in mesta Ruske federacije:

 • V Republiki Adygea so bile dopolnjene zvezne omejitve. Torej, lokalne oblasti so prepovedale prodajo alkohola od 22. do 11. ure v vseh ustanovah, tudi v javnih gostinskih objektih.
 • Na območju Kirov je prepovedana prodaja alkohola od 23. do 10. ure, ob nedeljah pa od 22. ure.
 • V regiji Ryazan od 22. do 11. ure velja prepoved prodaje alkohola v gostinskih prostorih.
 • V regiji Sama ne smete prodajati alkohola od 17 do 23 ur, razen piva in vinskih pijač.
 • V regiji Tula so se lokalne oblasti odločile omejiti prodajo alkohola na pijačo med vikendi, počitnicami od 22 do 12 ur, ob delovnih dneh pa od 22 do 14 ur.
 • V avtonomni regiji Čukotka je prepovedana prodaja alkohola od 20 do 12 ur, razen prodaje v javnih gostinskih objektih.
 • Najstrožja prepoved prodaje alkohola je določena v Čečeniški republiki. Tu se lahko pijače, ki vsebujejo alkohol, prodajajo le od 8:00 do 10:00..

Zakon ne določa nobenih omejitev ali koncesij pri prodaji alkohola na počitnicah..

Koliko ur so prodali alkohol v Sankt Peterburgu?

Lokalne oblasti so se odločile poostriti postopek prodaje alkohola ob delavnikih in vikendih. Torej, v letu 2019 v severni prestolnici je prepovedana prodaja alkohola od 22. do 11. ure. V javnih gostinskih objektih (bari, restavracije), brezcarinskih obratih zaenkrat še ni takšnih omejitev.

Vendar pa obstajajo nianse. Tako lahko samostojni podjetniki prodajajo samo močne pijače od 10:00 do 23:00 (alkoholne konzerve), vendar lahko pravne organizacije prodajo kateri koli alkohol.

Koliko ur so pred tem prodajali alkohol v Sankt Peterburgu? Do leta 2013 prebivalci severne prestolnice od 23. do 8. ure niso mogli kupiti močnih pijač.

Vendar so po novih pravilih poostrili ukrepe in zdaj so v Sankt Peterburgu čas za prodajo alkohola skrajšali za 4 ure.

Koliko ur prodajajo alkohol v Moskvi?

To vprašanje navdušuje veliko ljudi, tako Moskvcev kot obiskovalcev. Kapital seveda nima koncesij in zanj se uporablja tudi zakon št. 171 z dne 2. novembra 1995, po katerem je prepovedana prodaja alkohola od 23 do 8 ur.

Toda kaj o tem mislijo lokalne oblasti? So poostrili ukrepe za prepoved prodaje alkohola? Koliko alkohola se v letu 2019 proda v moskovski regiji in prestolnici?

Doslej ima Moskva zvezno pravno državo. Pojasniti pa je treba, da lahko po 11. uri zvečer še vedno kupite alkohol, če gre za pivo, medico, maloalkoholne pijače.

Zakon ne velja za brezcarinske trgovine, ki se nahajajo na letališčih prestolnice. Na voljo so alkoholne pijače.

Če pa želite kupiti steklenico konjaka, viskija itd., Morate biti letalski potnik, torej na blagajni, vozovnico predložiti na blagajni.

Popolna prepoved prodaje alkohola v Moskvi in ​​po vsej Rusiji

Zakonodaja Ruske federacije kadar koli prepoveduje prodajo močnih pijač v bližini otroških, medicinskih in športnih objektov, v kulturnih organizacijah, na postajah, vojaških objektih.

Prav tako je prepovedano kadar koli prodati alkohol mladoletnikom.

Dnevi tabuja pri prodaji alkohola

Oblasti Ruske federacije ne omejujejo samo prodaje alkohola zvečer in ponoči, ampak tudi ob praznikih.

Torej, v letu 2019 je popolnoma prepovedana prodaja močnih pijač na takšne datume:

 • 25. maj - zadnji klic;
 • 1. junij - Dan otrok;
 • 27. junij - Dan mladih;
 • 1. september - Dan znanja;
 • 11. september - Dan treznosti.

Prav tako je prepovedana prodaja alkohola na dneve, ko imajo diplomanti maturantske zabave..

Te omejitve veljajo na zvezni ravni. Vendar lahko lokalne oblasti na ta seznam dodajo druge datume..Če želite izvedeti, kdaj je mogoče prodati alkohol na določenem območju, se morate obrniti na lokalno organizacijo določenega okrožja (okrožja, mesta, regije).

Nova pravila za prodajo alkohola na Krimu

Krim se je leta 2014 pridružil Rusiji. Od takrat so se v regiji začele dramatične spremembe in leta 2015 so polotoške oblasti sprejele zakon, ki prepoveduje prodajo alkoholnih pijač ponoči.

Tako so lokalne oblasti zaostrile pravila za nakup močnih pijač. Po novem zakonu lahko alkohol kupujete do 23 ur in po 10 urah.

Vendar pa v Sevastopolu deluje drugačen režim: do 22. in po 8. uri, v Simferopolu - do 20. in po 10. uri.

Prav tako lokalne oblasti določajo nekaj pravil v zvezi s prodajo močnih pijač zvečer in ponoči:

 • v restavracijah in kavarnah zaprtega tipa je dovoljena prodaja alkohola, vendar ga ni mogoče prodati;
 • v trgovinah, ki se nahajajo v stanovanjskih stavbah ali v kioskih, ne morete prodajati močnih pijač med 22. in 11. uro;
 • pravne osebe imajo pravico prodati kateri koli alkohol, vendar samostojni podjetniki - samo meado, pivo in jabolčnik.

Zakon št. 171 določa, da omejitve pri prodaji alkohola zvečer in ponoči ne veljajo za brezalkoholne pijače in vina.

Čas prodaje alkohola

Prodaja alkohola v Rusiji je praviloma dovoljena od 8. do 23. ure. Vendar imajo lokalne oblasti pravico, da naložijo svoje omejitve. Zato je v različnih regijah in regijah čas prodaje izdelkov, ki vsebujejo alkohol, drugačen.

Spodaj je tabela, v kateri lahko jasno razberete, kdaj lahko ljudje kupujejo alkohol (po mestih):

Št.MestoČasovno omejena prodaja alkohola
1Veliki NovgorodOd 8 do 23 (prej alkohol ni bilo mogoče prodati do 10. ure zjutraj)
2VladimirOd 21 do 9 po sklepu guvernerja regije št. 1542 z dne 31.12.2013
3VolgogradOd 23 do 8 (v skladu z zveznim zakonom št. 171 z dne 22. novembra 1995)
4Voronež23 do 8
5Ekaterinburg23 do 8
6Irkutsk23 do 8
7KazanOd 22. do 10. ure
8KirovoOd 23. do 10. v skladu z uredbo vlade regije št. 247/81 z dne 2.5.2015
9KrasnodarOd 23. do 12. (zakon št. 2497 teritorija Krasnodarja z dne 4. junija 2012), razen prodaje alkohola v javnih gostinskih organizacijah
10KrimOd 23. do 10. po 3-ZRK / 2014 z dne 11.06.2014
11Kursk23 do 8
12Novosibirskod 22. do 9. (sklep deželnega glavarja št. 332 z dne 21.12.2011)
13Perm23 do 8
14Rostov na Donu23 do 8
15Ryazan23 do 8
16SamaraOd 23 do 8 (prej so veljale omejitve od 22 do 10)
17Soči23 do 8
18TverOd 22. do 10. v skladu z zakonom tverske pokrajine z dne 06.11.2015 št. 95-ZO
19Tulaod 10.00 do 14.00 po zakonu tulske regije št. 2171 - ZTO z dne 30.09.2014
20TjumenOd 21. do 8. sklep št. 397-p z dne 1. 9. 2015
21Ufa23 do 8
22Čeljabinsk23 do 8
23Yaroslavl23 do 8

23 let je minilo, odkar je v Rusiji začel veljati zakon o prepovedi prodaje alkohola zvečer in ponoči. Ta zakon velja po celotni Ruski federaciji.

Obenem so jo lokalne oblasti lahko dopolnile z novimi pravili, ki so lahko samo poostrila, ne pa oslabila načela zakona št. 171. Lokalne oblasti so izkoristile to priložnost, zato je danes prepovedana prodaja alkohola ponoči na različnih območjih.

Torej v nekaterih mestih velja le zvezni zakon (Moskva, Rostov na Donu, Perm itd.), Ki določa omejitve od 23. do 8. ure zjutraj, v nekaterih mestih pa je prodaja prepovedana od 20.00 do 10.12..

Sprejeti zakoni so usmerjeni v ozdravitev naroda, preprečevanje ropov, preglavic, nesreč, nesreč itd..

https://zaschita-prav.com/so-skolki-i-do-skolki-prodayut-alkogol/

Kaj ureja prodajo alkoholnih pijač (čas prodaje) v Moskvi in ​​drugih regijah?

Zvezna zakonodaja (zakon št. 171-FZ z dne 22.11.1995) iz leta 2012 določa, da je prepovedana prodaja katerega koli alkohola po vsej Rusiji od 11. do 8. ure. Vendar isti zakon določa, da lahko lokalne oblasti vzpostavijo svoje, še strožje standarde - in tu je vse odvisno od položaja regionalnih oblasti.

Fantazija na ravni sestavnih entitet Ruske federacije (in Moskva kot mesto zveznega pomena - pa tudi Sankt Peterburg in Sevastopol - ni samo mesto, temveč ločena entiteta na ravni regije ali republike) je lahko precej divja. Na primer, prepovedana je prodaja alkohola v regiji Belgorod od 22. do 9. ure (zakon belgorodske regije št. 33 z dne 05.03.2006), v moskovski regiji - od 21 do 11 (zakon moskovske regije št. 40/2012-OZ z dne 27. aprila 2012), v Arhangelsku - od 21.00 do 22.00 (zakon Arhangelske regije št. 182-14-OZ z dne 28.06.2010).

Ne poznate svojih pravic?

Prijavite se na glasilo Narodni svetovalec.
Brezplačno, minutno branje, 1-krat na teden.

V drugih regijah se seveda lahko sprejmejo tudi omejitve. Če torej načrtujete obisk v drugem mestu, vprašajte vnaprej, kako dolgo lahko kupite alkohol tam.

Od katerega časa prepoveduje prodajo alkohola v Moskvi?

V sami Moskvi še vedno velja zvezna norma - prepoved prodaje alkohola od 23. ure do 8. ure naslednji dan. Vendar tudi iz teh norm obstajajo izjeme - in to tudi na nacionalni ravni.

V istem zveznem zakonu št. 171-FZ izrecno piše, da se ta pravila uporabljajo samo za prodajo alkohola na drobno in ne veljajo za restavracije, bari, lokali in druga mesta, ki formalno spadajo v kategorijo javnih gostinskih obratov. Za njih morate upoštevati druga pravila, po katerih je prodaja dovoljena po 23 urah:

 • močan alkohol - samo za pravne osebe;
 • pivo, medica, maloalkoholne pijače - tudi podjetniki.

Poleg tega zahteve zakona ne veljajo za brezcarinske trgovine, ki delujejo na letališčih - alkohol se tam prodajo neprekinjeno. Vendar pa te trgovine lahko uporabljajo le letalski potniki..

Kjer je prodaja alkohola v Moskvi absolutno prepovedana?
V Moskvi, tako kot v vsej Rusiji, se alkohol nikoli ne prodaja:

 • v bližini otroških, medicinskih in športnih objektov;
 • v kulturnih organizacijah (razen bifejev in drugih živilskih obratov, ki delujejo pri teh organizacijah);
 • na železniških postajah, letališčih in drugih mestih, kjer je hkrati množica državljanov in povečana nevarnost zaradi prometa (to ne velja samo za prodajo alkoholnih pijač v kavarnah / barih na železniških postajah in že omenjenih brezcarinskih trgovinah);
 • na vojaških objektih in na sosednjih ozemljih;
 • v stojnicah, šotorih in drugih maloprodajnih objektih, ki niso povezani s stacionarnimi.

Poleg tega je vedno in povsod prepovedana prodaja kakršnih koli alkoholnih pijač mladoletnikom. Prodajalec, če ima dvome, lahko od vsakega kupca zahteva dokument, ki potrjuje identiteto in starost. Še več, četudi mladoletnik izgleda starejše od svojih let in mu prodajalec daje alkohol, bo to še vedno kršitev zakona.

https://nsovetnik.ru/alkogol/do_skolki_v_moskve_prodayut_alkogol/

Zakon o prepovedi prodaje alkoholnih pijač

Po petem odstavku čl. 15 zveznega zakona je prepovedana prodaja izdelkov, ki vsebujejo alkohol, ponoči. Vzpostavljeni časovni okvir je devet ur prepovedi od 23. ure do 20. ure. Vladni organi imajo pravico do uvedbe sprememb ustaljenega zakona, s čimer se poveča čas za prodajo alkohola v prestolnici in drugih mestih Rusije. Težava je v tem, da se vzpostavi drugačno obdobje, koliko in koliko alkohola se prodaja v Moskvi, Moskovski regiji, Sankt Peterburgu in Novorossiysku. Zakon tudi določa kraje, kjer je prepovedana ali dovoljena prodaja alkohola v poznih večernih urah. Po zakonu prepoved prodaje alkohola v Moskvi ne velja za gostinske lokale, v katerih je dovoljeno opravljati promet z alkoholnimi pijačami v urah delovanja državne ustanove. Zakon določa ne le časovni okvir za prodajo alkohola, temveč tudi seznam alkoholnih pijač, ki so dovoljene za prodajo..

Čas prodaje v Moskvi

Kapital je v času prodaje alkohola doživel redne spremembe. Leta 2010 je bila dovoljena prodaja alkoholnih pijač od 10.00 do 22.00. V letu 2011 se je prodaja alkohola v Moskvi zmanjšala za tri ure. Čas, ko danes ne prodajo alkohola, je od 23.00 do 20.00 za prebivalce Moskve. Za prebivalce moskovske regije obstajajo strožje omejitve: prodaja je dovoljena med 11. in 21. uro, zato je od 21. do 11. ure prepovedana. Za obdobje 2016 je časovni okvir, koliko alkohola prodajajo v Moskvi in ​​Moskovski regiji, od 08.00 do 23.00.

Kadar je prodaja dovoljena in prepovedana

Oblasti so razjasnile zakon, po katerem lahko nekateri gostinski lokali prodajo alkohol. Glavni pogoj prodaje je razpoložljivost licence. Te ustanove vključujejo:

 • kavarna;
 • palice
 • restavracije
 • brezcarinske trgovine;
 • nočni klubi.

Državljani Ruske federacije lahko uživajo alkoholne pijače izključno na ozemlju obratov. V skladu z zakonom o dovoljenem času prodaje alkohola v Moskvi ustanove, ki jim je prepovedana prodaja alkoholnih pijač, vključujejo:

 • kioski, trgovine, supermarketi;
 • izobraževalne ustanove;
 • športne in rekreacijske zmogljivosti.

Posledice zakona

V obdobju obstoja in delovanja zakona ni bistvenih sprememb v številu prodaj pijač, ki vsebujejo alkohol, prebivalci Ruske federacije še naprej kupujejo alkohol v dovoljenem času.

Vlada države daje regionalnim oblastem pooblastilo, da določijo popolno prepoved prodaje alkoholnih pijač določene jakosti, razen prodaje izdelkov, ki presegajo dovoljeno številko. Na policah trgovin v nekaterih regijah ali mestih lahko ostanejo samo vino in pivo. Te spremembe so se zgodile v Vladimirski regiji, kjer je prepoved trajala približno deset dni, saj so se prebivalci regije ogorčili z uveljavljenim zakonom.

Prodaja alkohola v prepovedanem času se kaznuje z globo od 50.000 do 100.000 rubljev za prodajalca in od 5.000 do 10.000 rubljev za glavo.

Osebe, ki so kupile alkohol, ne odgovarjajo..

Države s časovno omejitvijo prodaje alkohola

https://onapitkah.info/article/vremya-prodazhi-alkogolya-v-moskve/

Stroga pravila za izvajanje

Samo uradno registrirane pravne osebe ali samostojni podjetniki lahko v prosti prodaji prodajo alkohol. V enotnem državnem registru pravnih oseb ne bi smele biti prisotne le kot poslovne poslovne osebe, ampak bi morale imeti tudi dovoljenje za prodajo alkohola, ki je pomemben v smislu nomenklature. Samostojni podjetniki lahko prodajajo pivo, vino, šampanjec v krajih s statusom javnih gostinskih lokalov.

Prepovedana kakršna koli oblika in kadar koli prodaja alkohola na naslednjih lokacijah:

 • V zdravstvenih ustanovah;
 • Na športnih in kulturnih prireditvah;
 • V izobraževalnih ustanovah;
 • V javnem prevozu in na postajališčih;
 • Na bencinskih črpalkah
 • Na vseh območjih, ki mejijo na te objekte.

Odrasli državljani lahko alkohol kupujejo ponoči in podnevi na naslednjih mestih:

 • V objektih s statusom javne prehrane (restavracije, kavarne);
 • Letala in plovila;
 • Brezcarinska cona (brez dajatev).

Na letalih in vodnih plovilih lahko ponoči pijete le tiste alkoholne pijače, ki so bile neposredno kupljene med letom ali plavanjem.

Državljani pogosto pijejo na letalih pijače, ki so jih kupili na brezcarinskem območju pred letenjem. Tega ne morete storiti, uslužbenci letalskih prevoznikov jih lahko izročijo policiji.

Ko je državljan mlajši od 18 let, mu alkohola ni mogoče prodati. Nakup alkoholnih pijač je dovoljen le od odrasle dobe. Zato imajo zaposleni v trgovinah ali restavracijah pravico zahtevati od obiskovalca, da predloži potni list za ugotovitev starosti ali zavrne prodajo alkohola, če obiskovalec noče pokazati dokumenta.

To ni samo muhavost prodajalca ali natakarja, to je njihova odgovornost. Navsezadnje se za nespoštovanje pravne države soočajo z odgovornostjo iz čl. 14.16 Upravni zakonik Ruske federacije.

Pri prodaji alkohola v javnih gostinskih objektih je potrebno obvezno odpiranje zabojnikov.

Včasih je celo samo odpiranje piva s plutovino dovolj za uskladitev s pravilom normativnega pravnega akta. V nasprotnem primeru se kršiteljem grozi tudi velika globa. V zvezi z gostinsko ponudbo na splošno veljajo posebna pravila trgovanja. Poleg prodaje odprtih zabojnikov so potrebne tudi mize in meniji.

Čas prodaje v Moskvi

Od katerega časa in do kdaj naj prodaja alkoholne pijače, se lahko Moskva odloči sama na podlagi posebnih regulativnih pravnih aktov.

Glavni dokument, ki ureja prodajo alkohola v prestolnici, je Uredba vlade Moskve št. 1069-PP o ukrepih za uskladitev s pravnimi akti o prometu z alkoholom. Ta resolucija določa, kako je treba upoštevati norme iz zveznega zakona št. 171, in določa posebna pravila za distribucijo alkohola v Moskvi.

Čas prepovedi prodaje alkohola v Moskvi je v skladu z zveznimi predpisi. Od 23-00 do 8-00 ur prodaja alkoholnih pijač je prepovedana.

Poleg informacij o tem, kako dolgo je mogoče prosto kupovati alkohol, regulativni akt ureja dovoljeno razdaljo prodaje na drobno z alkoholom.

Po normativih vladne uredbe so mejne vrednosti za razdaljo, na kateri se prodaja alkohol, določene na:

 • Do zdravstvenih ustanov, železniških postaj in športnih objektov - 25 metrov;
 • Do izobraževalnih ustanov - 100 metrov.

Oddaljenost od šol in visokih šol zaradi potrebe po ustvarjanju popolne nedostopnosti mladoletnikov do prodajnih mest alkoholnih pijač.

Zelo pogosto regije popolnoma omejijo prodajo alkohola na predvečer množičnih praznikov. Tako so med prvomajskimi prireditvami prepoved prodaje v Moskvi razširili na vsa gneča. In na primer med svetovnim prvenstvom so se pravila sprostila. Tuiste je bilo enostavno srečati turiste iz drugih držav, ki so čez noč spili alkohol na javnih mestih..

Anketa: kako se počutite glede časovnih omejitev za prodajo alkohola?

 1. Vse mi ustreza. 40%, 2 glasova

  2 glasova 40%

  2 glasova - 40% vseh glasov

 2. Čas prodaje alkohola je treba povečati, zlasti ob praznikih. 20%, 1 glas

  1 glas 20%

  1 glas - 20% vseh glasov

 3. Čas za prodajo alkohola je treba skrajšati. 20%, 1 glas

  1 glas 20%

  1 glas - 20% vseh glasov

 4. Rok za prodajo alkohola je treba odpraviti. 20%, 1 glas

  1 glas 20%

  1 glas - 20% vseh glasov

Prepovedan čas prodaje alkohola v moskovski regiji

Dovoljeni čas prodaje alkohola znotraj moskovske regije se je dolgo, do leta 2017, razlikoval od zveznih vrednosti. Torej, prej je bilo mogoče brezalkoholno kupiti alkohol le med 11. in 21. uro..

Čas prepovedi prodaje alkoholnih in drugih izdelkov, ki vsebujejo alkohol, na območju Moskovske regije ureja poseben zakon - zakon Moskovske regije št. 40/2012-OZ.

Do danes se regulativna vrednost začasne prepovedi v moskovski regiji ne razlikuje od pravil Moskve in mnogih drugih regij. Ne morete kupiti alkohola od 23. ure do 8. ure zjutraj.

Odgovornost za nezakonito prodajo alkohola

Za prodajo alkoholnih pijač v nasprotju s pravili ali brez razpoložljivosti dovoljenj gre za kaznovanje krivde. Krivec v tem primeru bo podjetnik, ki se ukvarja s trženjem. Sam prodajalec lahko podjetnik kaznuje z denarno kaznijo zaradi nespoštovanja pravil trgovine na drobno. Po zakonu se prodajalcu sooči tudi upravna kazen v korist države, vendar v manjši meri.

Poleg globe za nezakonito prodajo alkohola se kršitelj sooči z zasegom vseh alkoholnih izdelkov.

Kazni se dodelijo v skladu z določbami čl. 14.16 Upravni zakonik, in sicer:

 • Za prodajo alkohola mladoletnemu državljanu - za posameznika (od 30 do 50 tisoč rubljev), za uradnika (od 100 do 200 tisoč rubljev), za pravno osebo (od 300 do 500 tisoč rubljev);
 • Za prodajo v nasprotju s pravili za izvajanje - za uradnike (od 20 do 40 tisoč rubljev), za pravne osebe (od 100 do 300 tisoč rubljev);
 • Za prodajo alkohola brez spremnih dokumentov - uradnikom (od 10 do 15 tisoč rubljev), pravnim osebam (od 200 do 300 tisoč rubljev).

V skladu s čl. 14.17 Upravni zakonik Ruske federacije je kaznoval podjetnike, ki prodajajo alkohol brez dovoljenja ali kršijo pravila za njegov prevoz in skladiščenje.

Zaplemba alkoholnih pijač je mogoča le na podlagi administrativnega gradiva s strani policije ali tožilstva. Oba imata pravico do rednih pregledov, vključno s kontrolnimi nakupi, da se preveri zakonitost prodaje alkohola. Pogosto se državljani pritožujejo zaradi krajev, kjer ilegalno prodajajo alkohol. Na podlagi prejetih pritožb policija opravi pregled, med katerim "navidezni" državljan kupuje alkohol brez potnega lista ali po 23 urah. V praksi postane vrnitev zaplenjenih izdelkov zelo težavna.

https://juresovet.ru/vremya-prodazhi-alkogolya-v-moskve-i-oblasti/

Zakon

Dovoljeni čas prodaje alkohola je določen v skladu z zahtevami zveznega zakona z dne 22. novembra 1995 št. 171-FZ (s spremembami).

Opredelitev alkoholnih pijač vključuje pijače, ki vsebujejo 0,5% ali več absolutnega alkohola. Tako v to kategorijo spadajo tudi nizkoalkoholni izdelki, vključno s pivom, jabolčnim in drugim podobnim pijačam..

Prav tako določa obvezno zahtevo za prodajo alkoholnih pijač izključno osebam, ki so dopolnile osemnajst let. Oglejte si globe za prodajo alkohola mladoletnikom tukaj..

Čas prodaje alkoholnih pijač se razlikuje glede na predmet zveze. V skladu s tem morate vedeti dovoljeni čas prodaje alkoholnih pijač v glavnih regijah Rusije. V letu 2018 je vse ostalo nespremenjeno.

Omeniti velja, da je prepoved prodaje alkohola poleg določenega časovnega obdobja mogoče določiti tudi nekaj dni. Zlasti večina subjektov zveze prepoveduje prodajo alkohola med šolskimi počitnicami (1. septembra, maturantom itd.), Nekaterimi državnimi prazniki, v nekaterih regijah pa tudi vikendi.

Čas za prodajo alkohola v Moskvi in ​​regiji

Čas za prodajo alkohola v Moskvi v skladu z zgornjim zakonom je določen od 8 do 23 ur. V skladu s sklepom moskovske mestne dume z dne 24. decembra 2014 se je čas prodaje alkohola v moskovski regiji podaljšal in določil za obdobje, ki sovpada z mestom Moskva. Enake omejitve veljajo za prodajo alkohola v predmestjih.

Čas za prodajo alkohola v Sankt Peterburgu in Leningrajski regiji

Čas za prepoved prodaje alkohola v Sankt Peterburgu je v skladu s sklepom zakonodajnega zbora Sankt Peterburga, sprejetim januarja 2014, določen za čas od 22 do 11 ur .

Dovoljen čas za nakup alkoholnih pijač v regiji Leningrad je določen od 9 do 22 ur.

Čas in značilnosti prepovedi prodaje alkohola v drugih regijah

Po zgornjem zakonu je prepovedana prodaja alkohola ponoči za obdobje od 23 do 08 ur. Hkrati lokalne oblasti ohranijo pravico do spremembe določenega časovnega obdobja.

Omeniti velja, da prepoved prodaje alkoholnih pijač poleg omejitev nočitve dopustov velja tudi za številne državne praznike, in sicer:

 • 1. junij - Dan otrok;
 • 1. september - prvi klic;
 • 25. maj - zadnji klic;
 • ob dnevih maturantskih strank;
 • 27. junij - Dan mladih;
 • 11. september - dan treznosti.

Poleg tega je vodstvo Uljanovske regije uvedlo dodatno prepoved prodaje alkoholnih pijač za vse proste dni, pa tudi 12. junija (Dan Rusije) in 12. septembra (lokalni praznik - Dan družinske komunikacije).

Ne pozabite, da prepoved prodaje alkohola velja za vse trgovine, supermarkete in prodajna mesta alkohola.

Da bi imeli splošno predstavo o času prepovedi prodaje alkoholnih pijač v različnih regijah Rusije, je mogoče podati seznam največjih regij z lokalnimi omejitvami trgovine z alkoholom, ki so jih določile lokalne oblasti. Podrobno si oglejte, od kdaj je prepovedana prodaja alkohola v regijah, okrožjih, ozemljih, mestih in okrožjih.

 • Krim - od 23:00 - 10:00.
 • Republika Baškortostan (Bashkiria) - od 23:00 do 08:00.
 • Republika Kabardino-Balkarija - od 22. do 10. ure.
 • Republika Karelija - od 23. ure do 8. ure zjutraj.
 • Republika Komi - od 22-00 do 8-00.
 • Republika Mari El - od 23. ure do 8. ure zjutraj.
 • Republika Mordovija - od 22. do 10. ure zjutraj.
 • Republika Saha (Yakutia) - od 20:00 do 14:00.
 • Republika Severna Osetija-Alanija - od 23-00 do 8-00.
 • Republika Tatarstan - od 22-00 do 10-00.
 • Republika Hakasija - od 23. ure do 8. ure zjutraj.
 • Astrahan - od 21:00 do 10:00.
 • Altajsko ozemlje - od 21-00 do 9-00 ur.
 • Regija Amur - od 21.00 do 23.00..
 • Arkhangelska regija - od 21:00 do 10:00.
 • Prebajkalsko ozemlje - 20-00 do 11-00.
 • Primorski kraj - od 22. do 9. ure zjutraj.
 • Udmurška republika - od 22. do 10. ure.
 • Jakutija - od 22:00 do 14:00 ure.
 • Čečena - alkohol se tukaj prodaja le dve uri na dan - od 8:00 do 10:00 zjutraj.
 • Čuvaška republika - od 22-00 do 10-00.
 • Belgorodska regija - od 22-00 do 10-00.
 • Vladimirja regija - od 21-00 do 9-00 zjutraj.
 • Volgogradska regija - od 23-00 do 8-00.
 • Vologdska oblast - od 23:00 - 08:00.
 • Voronješka regija - 23:00 - 08:00 ure.
 • Židovska avtonomna regija - od 11-00 do 22-00.
 • Regija Ivanovo - prepoved velja med 21:00 in 09:00 uro.
 • Irkutsk regija - od 21:00 do 09:00.
 • Kaliningradska regija - od 22-00 do 10-00 ur.
 • Regija Kaluga - od 22-00 do 10-00 ur.
 • Karačaj-Čerkezija (KCR) - 21:00 - 11:00.
 • Regija Kemerovo - od 23. ure do 8. ure zjutraj.
 • Kirovska regija - tukaj velja čas prepovedi prodaje alkohola med 23. in 10. uro ob delavnikih in med 17. in 10. uro ob vikendih.
 • Krasnodarsko ozemlje - 22:00 do 11:00 ure.
 • Krasnojarsko ozemlje - od 23-00 do 8-00.
 • Kurganska regija - od 23-00 do 8-00.
 • Regija Kursk - od 23. ure do 8. ure zjutraj.
 • Lipetska regija - 21:00 do 09:00 ure.
 • Novgorodska regija - od 23-00 do 8-00.
 • Novosibirska regija - 22:00 - 09:00.
 • Murmanska regija - od 21:00 do 11:00 zjutraj.
 • Regija Orenburg - od 22:00 do 10:00.
 • Regija Oryol - od 23-00 do 8-00.
 • Omsk - od 22-00 do 10-00 zjutraj.
 • Moskovska regija - od 23 do 8 ur.
 • Pskovska regija - prepoved od 21-00 do 11-00.
 • Permsko ozemlje - od 23-00 do 8-00.
 • Regija Rostov (Rostov) - prepoved velja od 23:00 do 08:00 ure.
 • Regija Samara - prodajne ure od 10:00 do 23:00..
 • Saratovska regija - od 22-00 do 10-00.
 • Regija Sverdlovsk - od 23:00 - 08:00.
 • Smolenska regija - od 23-00 do 8-00.
 • Stavropolsko ozemlje - od 22-00 do 10-00.
 • Ulyanovsk Region - omejitev ponoči velja od 20:00 do 08:00 ure. Konec tedna se alkohol ne daje..
 • Tverska regija - od 22-00 do 10-00 zjutraj.
 • Regija Tomsk - 22:00 - 10:00.
 • Regija Tula - od 22:00 do 14:00.
 • Tyumen regija - prepoved velja od 23:00 do 08:00 ure.
 • Čeljabinska regija - od 23-00 do 8-00.
 • Avtonomni okrož Khanty-Mansi UGRA (Khanty-Mansijski avtonomni okrug) - od 20-00 do 8-00.
 • Yamal-Nenets avtonomni okrožje - od 10:00 do 22:00.
 • Yaroslavl regija - od 23-00 do 8-00.
 • Mesto Abakan - od 23-00 do 20:00..
 • Anapa mesto - od 22-00 do 11-00.
 • Mesto Apatija - od 23. ure do 8. ure.
 • Armavir mesto - od 22-00 do 11-00 ur.
 • Aleksin mesto - od 22. ure. Prodaja se začne ob 14. uri.
 • Angarsko mesto - od 21-00 do 9-00 zjutraj.
 • Mesto Artem - od 22-00 do 9-00.
 • Mesto Balakovo - od 22-00 do 10-00.
 • Mesto Balashikha - od 23 do 8 ur.
 • Mesto Barnaul - od 21.00 do 21.00..
 • Belgorod City - od 22-00 do 10-00.
 • Mesto Biysk - od 21-00 do 9-00 zjutraj.
 • Mesto Birobidzhan - od 22-00 do 11-00 ure.
 • Mesto Bratsk - od 21:00 do 9:00.
 • Mesto Bryansk - od 22-00 do 8-00.
 • Mesto Veliki Novgorod - od 21-00 do 10-00.
 • Prominent mesta - 23:00 - 8:00.
 • Mesto Vyborg - 23:00 - 11:00.
 • Mesto Vyshny Volochek - od 22-00 do 10-00.
 • Mesto Vladikavkaz - od 23. do 8. ure.
 • Mesto Vladimir - od 21. do 9. ure zjutraj.
 • Mesto Vologda - od 8-00 do 23-00.
 • Vsevolozhsk mesto - od 22-00 do 11-00.
 • Mesto Gatchina - od 22-00 do 9-00 ur.
 • Mesto Gelendzhik - od 22:00 do 11:00.
 • Mesto Dzerzhinsk (regija Nižni Novgorod) - od 22-00 do 9-00.
 • Dimitrovgrad mesto - od 20:00 do 08:00.
 • Mesto Dmitrov - od 23. do 8. ure.
 • Mesto Dolgoprudny - od 23:00 do 8:00.
 • Mesto Yeysk - od 22-00 do 11-00.
 • Mesto Yelets - od 21:00 do 09:00.
 • Mesto Essentuki - od 22. do 10. ure zjutraj.
 • Mesto Zheleznodorozhny - od 23. ure do 8. ure..
 • Mesto Žigulevsk - od 23.00 do 10.00.
 • Mesto Zhukovsky - od 23-00 do 8-00.
 • Mesto Zavodoukovsk - od 21:00 do 08:00 zjutraj.
 • Mesto Ivangorod - od 22:00 - 09:00.
 • Istra mesto - od 23-00 do 8-00.
 • Mesto Izhevsk - od 22-00 do 10-00.
 • Mount Yoshkar-Ola - ure odpovedi prodaje od 23:00 - 08:00.
 • Mesto Kazan - od 22-00 do 10-00.
 • Mesto Kaliningrad - od 22. do 10. ure.
 • Mesto Kaluga - od 22. do 10. ure.
 • Mesto Kamyshin - od 23-00 do 8-00.
 • Mesto Kashira - od 23-00 do 8-00.
 • Kingisepp City - od 22:00 do 09:00 zjutraj.
 • Mesto Kimry - od 22.00 do 10.00..
 • Mesto Kirovo-Chepetsk - ure prepovedi; čas prepovedi prodaje alkohola velja med 23. in 10. uro ob delavnikih in med vikendom od 17.00 do 10.00..
 • Mesto Korolev - od 23-00 do 8-00.
 • Mesto Koryazhma - od 21:00 do 10:00.
 • Mesto Kostomuksha - od 23. ure do 8. ure zjutraj.
 • Kosheljev projekt - od 22-00 do 10-00 ur.
 • Mesto Sacred - od 23-00 do 8-00.
 • Mesto Kstovo - od 22-00 do 9-00.
 • Kurgansko mesto - od 23-00 do 8-00.
 • Mesto Lytkarino - od 23-00 do 8-00.
 • Marx City - od 22-00 do 10-00.
 • Mesto Medvezhyegorsk - od 23:00 - 08:00.
 • Meleuz City - od 23-00 do 8-00 zjutraj.
 • Miass City - omejitve pri prodaji alkohola od 23-00 do 8-00.
 • Mesto Minusinsk - prenehajte prodajati alkohol med 23. in 20. uro zjutraj.
 • Mesto Mirny (Yakutia) - od 20-00 do 14-00.
 • Mesto Mozhaisk - od 23-00 do 8-00 zjutraj.
 • Mesto Muravlenko - od 22-00 do 10-00 ur.
 • Mtsensk mesto - od 23-00 do 8-00.
 • Nazarovo mesto - od 23-00 do 8-00.
 • Mesto Nalchik - od 23. ure. Prodaja se začne ob 10:00 uri..
 • Mesto Naro-Fominsk - od 23-00 do 8-00.
 • Neftekamsk mesto - od 23-00 do 8-00 zjutraj.
 • Nizhnekamsk mesto - od 22-00 do 10-00.
 • Mesto Novokuybyshevsk - od 23-00 do 10 ur.
 • Mesto Novokuznetsk - od 23:00 do 8:00.
 • Mesto Novorossiysk - od 22. do 11. ure.
 • Novosibirsk mesto - od 22:00 do 9:00.
 • Mesto Noyabrsk - od 22-00 do 10-00.
 • Mesto Odintsovo - od 23-00 do 8-00.
 • Oktobrsko mesto - od 23:00 do 8:00.
 • Omsk mesto - nehajte prodajati od 10-00 do 22-00.
 • Mesto Orenburg - od 22-00 do 10-00.
 • Mesto Oryol - od 23-00 do 8-00.
 • Mesto Orsk - od 22. do 10. ure.
 • Mesto Penza - od 23-00 do 8-00 zjutraj.
 • Mesto Perm - od 23-00 do 8-00 zjutraj.
 • Mesto Petrozavodsk - od 23-00 do 8-00 zjutraj.
 • Mesto Pikalevo - od 22. do 10. ure.
 • Mesto Rostov na Donu - od 23-00 do 8-00.
 • Mesto Roshal - od 23 do 8 ur.
 • Mesto Ruža - od 23-00 do 8-00 zjutraj.
 • Mesto Ryazan - od 22-00 do 8-00 zjutraj.
 • Mesto Samara - od 23. do 10. ure zjutraj.
 • Mesto Saransk - od 22-00 do 10-00 ur.
 • Mesto Saratov - od 22-00 do 10-00.
 • Mesto Sergiev Posad (moskovska regija) - ure prepovedi od 23-00 do 8-00 zjutraj.
 • Mesto Severodvinsk - od 21.00 do 10.00..
 • Mesto Smolensk - od 23. do 8. ure zjutraj.
 • Soči mesto (tudi okrožje Adler) - od 22-00 do 11-00 zjutraj.
 • Sovetsk mesto - od 22-00 do 10-00 zjutraj.
 • Mesto Syktyvkar - od 22-00 do 8-00 zjutraj.
 • Sysert mesto - od 23-00 do 8-00 zjutraj.
 • Mesto Suvorov - od 22-00 do 14-00.
 • Mesto Surgut - od 20-00 do 8-00.
 • Mesto Suzdal - od 21. do 9. ure zjutraj.
 • Mesto Strezhevoy - 22:00 - 10:00 - ure.
 • Teodozijevo mesto - od 23. do 10. ure.
 • Mesto Tver - od 22. do 10. ure.
 • Mesto Tikhvin - od 10. do 21. ure..
 • Mesto Troitsk - od 23. ure do 8. ure zjutraj.
 • Mesto Tobolsk - 23:00 - 08:00.
 • Mesto Tolyatti - od 23. do 10. ure do 10. ure..
 • Mesto Tulun - od 21. do 9. ure zjutraj.
 • Mesto Tynda - od 21-00 do 11-00.
 • Mesto Udomlya - od 22-00 do 10-00 zjutraj.
 • Mesto Uglich - od 23-00 do 8-00.
 • Usinsk mesto - od 22-00 do 8-00
 • Mesto Ufa - od 23. ure do 8. ure zjutraj.
 • Mesto Ukhta - od 22-00 do 8-00.
 • Mesto Khimki - od 23-00 do 8-00 zjutraj.
 • Mesto Čeboksary - od 22-00 do 10-00.
 • Lačni Šelekhov - od 21.00 do 21.00..
 • Mestni Čerepovec - od 23. ure do 8. ure zjutraj.
 • Mesto Čehov - od 23. ure do 8. ure zjutraj.
 • Mesto Shuya - od 21. ure do 9. ure zjutraj.
 • Yakutsk mesto - od 20:00 - 14:00.
 • Mesto Yaroslavl - 23-00 do 8 ur.
 • Mestni četrti Srebrni ribniki - od 23-00 do 8-00 zjutraj.
 • Mestno okrožje Podolsk - od 23-00 do 8-00 zjutraj.
 • Vas Chamzinka - od 22-00 do 10-00 zjutraj.

Supermarketi in trgovske verige, ki prodajajo ure

Obstaja mnenje, da velike trgovske verige, alkoholne trgovine in supermarketi, kot so Pyaterochka, Perekrestok, METRO, Bristol, Magnit, Auchan, Diski, Tape, OKEY, SPAR (SPAR), Radezh, Essen in drugi, zakon ne piše, alkohol pa je lahko tam da dobite absolutno kadarkoli v dnevu. To pravzaprav ni tako. Vsakemu trgovcu na drobno veljajo zvezni in lokalni zakoni regije, v kateri se nahaja..

https://spirtok.ru/chasy-prodazhi-alkogolya-v-rossii-2/

Delite na družbenih omrežjih:

» » Pravila za prodajo alkohola v rusiji: kako dolgo lahko kupim alkohol