Od koliko let lahko kupim alkohol v rusiji

Vprašanje, koliko let lahko kupite alkohol v Rusiji, pogosto navdušuje mladostnike, ki ne zavedajo se škode tovrstnih pijač, želijo pridobiti alkohol.

Za prodajo takšnih izdelkov obstajajo zakonodajne omejitve. Kršitev zakona se kaznuje s kazenskim pregonom, denarno kaznijo, popravnim delom.

Vloga mladostniškega alkoholizma in število otrok, ki pijejo takšne pijače, se vsako leto poveča.

Zasvojenost z alkoholom je vrsta "gospodinjske" zasvojenosti. Ker je alkoholizem poln stisk pri mladostnikih, kazenski zakonik Ruske federacije ureja prodajo izdelkov, ki vsebujejo alkohol.

Kakšna je nevarnost etila za otroke:

 1. Povzroči nepovratne spremembe v delovanju vitalnih organov.
 2. Izzove razplinjevalne procese v možganih.
 3. "Upočasni" duševni in telesni razvoj človeka.
 4. Vodi k prezgodnji zgradbi telesa.

Krhkega živčnega sistema najstnik po zaužitju alkohola ne more okrevati. Zaradi tega se zasvojenost hitro razvija in vodi do strašnih posledic..

Najstnikom se težko spoprijeti z odvisnostjo. Da bi zmanjšali tveganja, uredili uporabo alkoholnih pijač in zmanjšali število otrok, ki trpijo zaradi odvisnosti, je bilo odločeno omejiti prodajo pijač.

Kako poteka dogovor

Akcijska shema:

 • oseba gre v trgovino, specializirano organizacijo, ki prodaja alkohol;
 • Po zakonu ima prodajalec pravico zahtevati predložitev dokumentov, če je kupčeva starost dvomljiva;
 • če ni potnega lista ali drugih dokumentov, ki potrjujejo starost kupca, ima prodajalec pravico zavrniti prodajo alkohola.

Po statističnih podatkih 4% šolarjev ni uživalo alkohola. Preostalih 96 odstotkov mladostnikov je uživalo ali še naprej pili alkohol..

Kaj ogroža kršitev zakona

Tisti, ki verjamejo, da najstniki lahko kupujejo močan alkohol, bi se morali seznaniti z zakonodajo naše države.

Ti izdelki vključujejo naslednje pijače z etilno vsebnostjo:

 1. Vino in njegovi derivati, alkoholne pijače.
 2. Vodka, konjak, tinktura, pivo, žganje.


Prej je veljalo, da je alkohol prepovedan, koncentracija alkohola pa je 40 odstotkov. A vlada se je odločila omejiti prodajo vina in piva. Kar vodi tudi v zasvojenost..

Sistematična uporaba etila negativno vpliva na delovanje centralnega živčnega sistema, jeter, ledvic, srca in možganov..

Če bo najstnik prodajal pijače, ki vsebujejo etanol, potem to ogroža podjetje:

 • globa od 30 do 50 tisoč rubljev;
 • bo uprava registrirane pravne osebe plačala globo v višini 100 tisoč rubljev;
 • podjetje bo doletelo denarno kazen, vodstvo bo moralo plačati najmanj 300 tisoč rubljev.

Kraj trgovine je urejen tudi z zakonom, v skladu s predpisi je prepovedana prodaja izdelkov:

 1. V ustanovah otroškega, izobraževalnega in medicinskega tipa.
 2. V prevozu (ne glede na trajanje potovanja).
 3. V zdravstvenih ustanovah.
 4. V športnih oddelkih, telovadnicah.

Ne prodajajo alkohola v drugih otroških ustanovah, trgovina je prepovedana tudi, če organizacija nima ustreznih dokumentov (licenc).

Če so odločbe kršene, so za postopek odgovorne naslednje institucije:

 • organi pregona (neposredno policija ali tožilci);
 • pritožbe se nanašajo na Rospotrebnadzor, organizacija ima pravico, da podjetju naloži denarno kazen in vodi upravne odgovornosti;
 • če pride do sodišča, potem bodo njihovi uslužbenci uredili okoliščine položaja..Ko se prodajalec napačno odloči in najstniku proda prepovedane izdelke. Da zaradi takšnega "kršitve" trpi določena oseba, organizacija in tudi mladoletnik, ki je opravil nakup.

Omeniti velja, da zakon prepoveduje tudi pomoč pri prodaji alkohola. Če se bo človek odločil za nakup takšnih izdelkov in jih nato prenesel najstniku, se mu bo nato spopadla z denarno kaznijo in aretacijo zaradi ponarejanja.

Ne da bi kršil zakon

Koliko let prodajajo alkohol v Moskvi in druge regije, na primer prodaja alkohola v Sankt Peterburgu? Od 18 ali 21 let? Po predpisih izvajanje izvajajo osebe, ki so dopolnile 18 let, odrasli.

Toda poleg zveznih obstajajo tudi regionalni predlogi sprememb, ki lahko uvedejo spremembe zakonov.

Če se v Ameriki prodaja alkoholnih pijač izvaja osebam, mlajšim od 21 let, potem v naši državi prodaja poteka osebam, ki so dopolnile 18 let..

Izvajanje je omejeno s starostjo in časom pridobivanja izdelkov z etanolom v sestavi. Nakup ni mogoč do 10. ure in po 22. uri.

Kazenska odgovornost čaka na tiste, ki so že večkrat kršili zakon. Če je bila zabeležena kršitev in se je ponovila po 6 mesecih, potem je organizacija po protokolu odvzeta dovoljenje za trgovanje, zadevo pošljejo na sodišče. In prodajalec, ki je izvršil nadzor - plačati globo v višini 6 mesečnih plač kršitelja.

Ko se pojavi vprašanje, v kateri starosti prodajo vodko, potem je vredno preučiti regionalne spremembe zakona. Za osebe, mlajše od 18 let, je na voljo na voljo močan alkohol.

Nominalno po predpisih zakon o prodaji alkohola, izvajanje izvaja odrasla oseba. In polnoletnost pri nas prihaja pri osebah, ko dopolnijo 18 let.

Toda vloženi so predlogi sprememb, ki jih obravnava vlada naše države, v skladu s spremembami se starost kupca povečuje.

Koliko let torej lahko kupite vino ali drug alkohol, če bodo sprejeti predlogi sprememb? Starost kupca se poveča in doseže 21 let.

V nekaterih regijah so bile spremembe sprejete kot poskus, zato se pred odhodom v trgovino za podobne izdelke posvetujte s prodajalcem.

Za informacije se lahko obrnete na mestno upravo.

V drugih državah

Koliko let so v drugih državah prodali pivo in alkoholne pijače? Kazalnik starosti je spremenljiv in se razlikuje glede na kraj bivanja.

Razmislite o več državah, ki prodajajo močne pijače:

 1. V Avstriji ni prepovedana prodaja alkohola osebam, ki so dopolnile 16 let, tako v barih kot v trgovinah.
 2. V Albaniji takih omejitev sploh ni..
 3. 16-letni najstnik bo lahko v Belgiji kupil pivo ali vino, vodka pa bo prodana 18-letnemu državljanu.
 4. V Gabonu z alkoholizmom ni težav, zato ni omejitev prodaje pijač, ki vsebujejo alkohol.
 5. V Nemčiji je trgovina z vinom in pivom v lokalih državljanom na voljo že 16 let, vodka pa bo prodana 18-letniku.
 6. V Grčiji je prepovedano prodajati alkohol v kavarnah, pubih in drugih obratih osebam, mlajšim od 18 let. In vsakdo lahko kupi alkohol v trgovini.
 7. V Indiji ne bodo vsi mogli kupiti pijač, ki vsebujejo alkohol, saj bo državljan, ki je dopolnil 25 let, lahko kupil vodko in vino.
 8. Na Islandiji se trgovina izvaja, če oseba predloži dokument, ki potrjuje, da je kupec star 20 let.
 9. V Kazahstanu je starost omejena na 21 let.

Zaključek

Želja po nakupu izdelkov, ki vsebujejo alkohol, pogosto spremlja mladostnike. Toda takšnih želja ne jemljite kot izgovor za ukrepanje.

Poskusi nakupa osebe, ki še ni dopolnila 18 let, policija dojema kot priložnost za sestavo protokola in vlaganje zahtevkov. Zato je vprašanje, koliko let prodajajo vodko v Rusiji, bolje nasloviti na prodajalca, da bi se izognili težavam z zakonom.

Delite na družbenih omrežjih:

» » Od koliko let lahko kupim alkohol v rusiji