Od tega, koliko do alkohola prodajo v rostovu na donu

Na splošno je prodaja alkohola v Rostovu na Donu nekoliko drugačna od prodaje v večini drugih regij Ruske federacije. Pijačo lahko kupite, seveda pa so uvedene časovne omejitve za ohranjanje zdravja državljanov in prebivalcev države, pa tudi za socialno stabilnost.

Med vikendi je mogoče kupiti alkohol od dvanajstih popoldne. Za to obstajajo tudi razlogi, saj mnogi, ki delajo odgovorno, še naprej delajo ob vikendih. Na primer, če želite dokončati načrt, zaključite projekt. Hkrati bodo tisti, ki počivajo v teh dneh, pijačo lahko kupili prej..

Na nekaterih praznikih, kot so dan znanja, zadnji klic, dan mladih in dan treznosti, načeloma ne morete kupiti alkohola. Med drugimi prazničnimi prireditvami je mogoče dobiti alkohol, vendar le v trgovinah, ki se nahajajo v polmeru več kot dveh kilometrov od prireditve. Alkohol bo v prodaji od dvanajste ure popoldne.

Jasno je, da niso vsi prebivalci in gostje regije zadovoljni s tem, koliko časa prodajajo alkohol v Rostovu na Donu in drugih naseljih v regiji. Vendar so ti ukrepi upravičeni, ker ščitijo prebivalstvo pred različnimi negativnimi dejavniki, povezanimi s pitjem alkohola. Poleg tega izboljšuje podobo regije..

Kako dolgo prodajajo alkohol

V letu 2019 in v tistih krajih, kjer je dovoljena trgovina z alkoholom, je dovoljeno prodati pijačo do desetih zvečer. Ta omejitev velja enako med tedni, vikendi in prazniki. In to se verjetno ne bo spremenilo, saj je številka precej kompromis in bolj ali manj zadovoljujoča za vse. Tudi tiste precej resne spremembe, ki jih načrtujemo, tega pravila ne bodo spremenile..

Seveda niso vsi zadovoljni s tem, kako dolgo prodajajo alkohol v Rostovu na Donu, vendar so taki ljudje manjšina in se bodo morali spoštovati s to normo. Tudi če človek rad pije, vendar dela do poznega, ga nič ne prepreči, da si med vikendom kupi veliko alkohola in ga razdeli teden dni vnaprej. Če nima moči, da bi se vzdržal pitja in zato ne kupuje vnaprej, to že kaže na resno stopnjo alkoholizma.Seveda, če človek dela vsak dan brez prostih dni in obenem želi včasih malce popiti, potem bo zanj vprašanje precej akutno: od kdaj in do kdaj prodajajo alkoholne pijače. Vendar pa je malo verjetno, da bo tako zaposlen človek lahko združil svoj tempo življenja s celo majhno količino alkohola.

Na primer, velja omeniti, da ko je Lev Landau spil kozarec šampanjca, potem mesec dni ni mogel razmišljati tako dobro kot prej. Sposobnost jasnega in učinkovitega razmišljanja je potrebna ne samo za tiste, ki jih imenujemo "ljudje intelektualnega dela", ampak tudi "ljudje delovnih specialitet". Zato tudi, če človek sedem dni na teden dela kot nakladalnik ali mizar, verjetno ne bo mogel kombinirati tega z alkoholom.

Težko je to reči alkoholno pijačo v regiji krši pravice teh ljudi. Jasno je, da obstajajo izjeme in nekateri so sposobni skoraj stalno delo kombinirati z alkoholom. Primer tega je Winston Churchill. Toda to je redkost. A zakon je kljub temu napisan, najprej ob upoštevanju značilnosti večine.

Druge omejitve

Pokrajina se je v politiki dokaj dobro pokazala v zvezi z alkoholom. Pri tem ne velja le čas prodaje alkohola, ampak tudi druge omejitve, ki veljajo tukaj.
Ne morete prodajati alkoholnih pijač v bližini predmetov družbenega pomena, kot so šole, zdravstvene ustanove, vladne ustanove. Seveda je prodaja alkohola mladoletnikom prepovedana. Prodajalci morajo zahtevati potni list od ljudi, ki so videti mladostni, a želijo kupiti alkohol.

Kaj se bo zgodilo naprej

Morda bodo sedanje omejitve poostrene, tudi glede zadnje ure prodaje, na pobudo vlade ali državljanov. Toda tukaj je pomembno upoštevati, da je za takšno rešitev treba znatno zmanjšati porabo alkohola. Ker pa se to verjetno ne bo zgodilo v naslednjih nekaj letih, sprememb ni pričakovati..

Tudi statistika kriminala v regiji lahko vpliva na odločitev o poostritvi zakona o trgovini. Če se bo število kaznivih dejanj v alkoholu povečalo, bo morala vlada ukrepati. In ti ukrepi bodo v tem primeru upravičeni, če le zato, ker večino zločinov v vsakdanjem življenju storijo pijani ljudje ali zaradi pijanih ljudi.

Danes regionalna vlada razmišlja, da bi čas trgovanja spremenila v bolj primeren za pivce. Morda bo prehod na čas, ki se uporablja za večino regij Ruske federacije, alkohol v Rostovu na Donu pa bo naprodaj od desetih zjutraj do desetih zvečer.

Nekaterim nekadilcem v regiji to morda ni všeč, vendar je to še vedno precej kompromisna možnost. Vsaj v primerjavi z nekontrolirano trgovino z alkoholom ali v primerjavi z odsotnostjo takega v mestu načeloma.

Lahko se sprejmejo tudi številne druge spremembe, ki bodo vplivale na:

  • oddaljenost prodajnih mest do predmetov družbenega pomena;
  • trgovinska pravila;
  • pravila pitja.

Težko je reči, kdaj bodo te omejitve začele veljati in kakšna bo reakcija javnosti na novosti. Vsekakor ne bo kardinalnih sprememb, saj za to ni enega pomembnega pogoja. Medtem ko velik del državljanov še naprej pije alkohol, se bodo morali znebiti svojih interesov.

Razmerje med lokalnimi prebivalci in časovno omejitvijo

Nekateri so prepričani, da gre za kršitev njihovih pravic in svoboščin. Želijo si, da je pijača na voljo kadar koli. Obenem nekateri prebivalci in regije, ki ne pijejo, menijo, da uvedene omejitve niso dovolj in želijo alkoholne trgovine, ki se nahajajo zunaj mesta..

Iz tega je razvidno, da so uvedene časovne omejitve kompromis med skrajnimi stališči državljanov glede pitja. Jasno je, da se v vsakem primeru pijanci vmešavajo v trezne, a ali je to skoraj izgovor za prepoved alkohola, je veliko vprašanje, če upoštevamo, koliko ljudi v državi rad pije vsaj na počitnicah.

Zaključek

Omeniti velja, da so omejitve, uvedene v Rostovu na Donu, do humanih v primerjavi s pivci in nekadilci. Vendar je povsem mogoče, da bo zakon v bližnji prihodnosti spremenjen in usklajen z zveznim.

Delite na družbenih omrežjih:

» » Od tega, koliko do alkohola prodajo v rostovu na donu