Od koliko let prodajajo vodko v različnih državah sveta

Mlajša generacija se pogosto srečuje s težavo nakupa alkohola v supermarketih, trgovinah, kavarnah ali restavracijah. Hkrati se med kupcem in prodajalcem pogosto pojavljajo spori glede starosti "alkoholične starosti" - nekateri trdijo, da so stari 18 let, drugi pa vztrajajo 21 let. Čas je, da ugotovimo, koliko let lahko prodate vodka

, pivo in druge alkoholne pijače v različnih državah sveta. Poznavanje teh informacij vam bo verjetno pomagalo braniti svojo nedolžnost, zaščititi pravice in pridobiti želeni alkohol.

koliko let prodajajo vodko

Rusija

Po pravilih prodaje tobačnih in alkoholnih izdelkov ter piva je prepovedano strežiti alkohol osebam, ki še niso dopolnile 18 let. Da bi se izognili sporom in nesoglasjem s prodajalcem, saj že koliko let prodajajo vodko v Ruski federaciji, morate imeti potni list ali kateri koli drug dokument, ki potrjuje odraslost. V primeru, da potrošnik zavrne ustrezne izdelke ali storitve, povezane z nakupom alkohola, prodajalcu svetujem, naj predloži člen 426 Civilnega zakonika Ruske federacije..

V členu se nanaša na javno naročilo, kjer v določbi št. Tri jasno piše, da zavrnitev osebe, ki opravlja podjetniške ali druge dejavnosti, ki zagotavljajo materialne dohodke, da sklene javno naročilo, če je mogoče, kupcu zagotovi ustrezno blago.

V primeru kršitve tega odstavka organizacija pričakuje globo. Zato pokličite organe pregona, ki bodo nedvomno potrdili vaš primer.

Ukrajina

Koliko let je dovoljena prodaja vodke v Ukrajini? V Ukrajini mladi ne bodo mogli kupiti alkoholnih pijač, preden dopolnijo 18 let. Tudi v tej državi je prepovedano pitje alkohola na javnih mestih.. Leta 2003 je ukrajinska vlada sprejela zakon, ki določa, da je oglaševanje alkohola prepovedano za predvajanje v eteru. Vendar je alkoholnim podjetjem uspelo zaobiti ta zakon tako, da so se uspešno oglaševali kot sponzorji športa in prireditev..

koliko let prodajajo vodko

BelorusijaKoliko let je dovoljeno prodajati vodko v Belorusiji? Na ozemlju Republike Belorusije se zavrnitev prodaje alkoholnih pijač strankam, starejšim od 18 let, šteje za kršitev zakona. Po potrebi mora kupec, ki je prodajalcu povzročil dvom v njegovo starost, predložiti dokument, ki dokazuje njegovo starost.

Druge države

Koliko let so vodko prodali v drugih državah? Mnoge države poskušajo problem alkoholiziranosti rešiti tako, da mlajšo generacijo zaščitijo pred skušnjavo tako okusne pijače, ki lahko povzroči odvisnost od alkohola. Vsaka država ima svoj prag starostne meje, ki ga morate vedeti., preden se odpravite na potovanje v katero koli državo.

Poleg tega v nekaterih državah obstaja popolna prepoved uporabe in nakupa alkohola, nespoštovanje teh pravil pa lahko povzroči velike težave. Spodnje informacije bodo za turiste zelo koristne..

Brez omejitev

Obstajajo države, ki nimajo starostnih omejitev pri prodaji alkoholnih pijač. Najbolj zanimivo je, da prebivalstvo teh držav kljub odsotnosti prepovedi alkohola izjemno redko zboli za alkoholizmom. Poleg tega te države niti ne sodijo v prvo deseterico "najbolj pitnih držav na svetu".
od koliko let v Rusiji prodajajo vodko

Katere so te države: Salomon in Komori, Albanija, Gvineja Bissau, Kirgizija, Gana, Ekvatorialna Gvineja, Kambodža, Togo, Luksemburg, Gabon in Grčija.

Prepoved do 16 let

Države, ki omogočajo degustacijo vodke, piva in drugih žganih pijač, starih 16 let, so Italija, Nizozemska, Jamajka, Gruzija, Malta, Portugalska, Maroko in Danska. Prav tako je od 16. leta dalje v Nemčiji dovoljena prodaja vina in piva, močnejše pijače pa izključno od 18. leta dalje.

Prepoved do 17 let

Na Cipru je nakup vodke in drugih alkoholnih pijač dovoljen od 17. leta dalje. V zadnjem času pa so mnogi pomislili in začeli govoriti o preveč lahki razpoložljivosti alkohola za mlajšo generacijo..

Po družbenih raziskavah približno 70% najstnikov pije alkohol med 13. in 17. letom starosti.

Prepoved do 18 let

Večina držav dovoljuje uporabo in prodajo alkohola kupcem, ki so starejši od 18 let. Naštejemo nekatere od teh držav: Tajsko, Veliko Britanijo, Izrael, Kitajsko, Španijo, Litvo, Nigerijo, Latvijo, Turčijo, Zimbabve, Azerbajdžan, Mehiko, Estonijo, Francijo in druge..

Prepoved do 20 let

Dvajsetletniki dobijo priložnost kupiti vodko in drug alkohol na Finskem, Islandiji, Norveškem, Švedskem, Paragvaju in Japonskem.

koliko let lahko prodaš vodko

Prepoved do 21 let

V Kazahstanu, Egiptu, Kamerunu, ZDA, Indoneziji, Fidžiju in Mikroneziji je dovoljena prodaja vodke in drugih brezalkoholnih pijač potrošnikom, ki so dopolnili 21 let..

Popolna prepoved

Obstajajo države, v katerih je popolna prepoved uporabe in nakupa vodke in drugega alkohola. Te države vključujejo Libijo, Savdsko Arabijo, Gambijo, Pakistan, Brunej in Kuvajt.. V nekaterih od njih se za pridobivanje in pitje alkoholnih pijač, vključno s pivom, kaznuje kazen. In v ZAE, Iranu in Jordaniji pivca lahko javno žalita in ponižujeta, prišlo je tudi do smrtnih žrtev..

Če povzamemo, lahko rečemo, da lahko vsak prebivalec Rusije, Ukrajine ali Belorusije od 18. leta dalje svobodno kupi vodko, vino, konjak, pivo ali katero koli drugo alkoholno pijačo v kateri koli trgovini, ne da bi kršili zakon. Vse, kar je potrebno, je samo v primeru, da imate s seboj dokument, ki lahko potrdi vašo polnoletnost - vozniško dovoljenje, potni list itd..
Delite na družbenih omrežjih:

» » Od koliko let prodajajo vodko v različnih državah sveta