Koliko let lahko kupim brezalkoholno pivo?

Nekatere zanima, koliko let lahko kupite brezalkoholno pivo. Omejitve prodaje takšnih izdelkov skorajda ni. In za to obstajajo številni dobri razlogi. Razmere se lahko nekoliko razlikujejo glede na regijo države..

Kar zadeva izdelke, ki vsebujejo manj kot 0,5 odstotka etilnega alkohola, je zakonodaja v zvezi s tem še vedno nejasna. Po eni strani je na splošno zakon o trgovini z alkoholom namenjen zaščiti otrok pred takšnimi.

Vendar pa t.i. brezalkoholno pivo z deležem alkohola pod 0,5 odstotka, kljub očitni škodi otrokovemu telesu (ne le zaradi določenega deleža etilnega alkohola, ampak tudi zaradi drugih sestavin), ni prepovedano prodajati otrokom in mladostnikom. Torej ni jasnega besedila o tem, koliko let prodajajo brezalkoholno pivo.

Zakaj je tako

Jasno je, da so ti izdelki škodljivi ne le zaradi sestave, ampak tudi zaradi imena. Ko bodo otroci odraščali, se bodo verjetno navadili in želeli preiti na alkohol. In četudi tega ne želijo, pa še naprej uporabljajo brezalkoholni, še vedno bo škodljivo za zdravje. Vendar v pravnem smislu obstajajo nekatere nianse, zaradi katerih še vedno ni omejitev trgovine s takšnim blagom.

Nekateri menijo, da če otrokom prepovedujejo prodajo takšnih izdelkov, se samodejno poraja vprašanje prepovedi drugih škodljivih pijač (na primer soda). In načeloma se postavlja vprašanje, ali prepovedati škodljive izdelke osebam, mlajšim od osemnajst let. Na primer čips, prekajeni siri in drugo..

Toda drugi menijo, da je ta primerjava napačna, saj se osredotočajo na dejstvo, da brezalkoholno pivo naredi otroku pivo in druge alkoholne pijače nekaj običajnega in varnega. Poleg tega obstaja psihološka odvisnost.

Ali vedno prodajajo mladoletnikomČe na tem območju ni posebnih omejitev, prodajalec nima pravice zavrniti prodaje takega blaga osebi, mlajšim od osemnajst let. Vendar pa so pogosto primeri, ko trgovine nočejo prodati otrokom.

Obstajajo številni razlogi, zakaj ne prodajo. Včasih prodajalec zakona ne pozna natančno in ga želi varno igrati. Včasih ljudje preprosto razumejo škodo, ki jo pijača povzroči otrokovemu telesu, zato je ne želijo prodati.

Vendar pa ima po zveznem zakonu mladoletnik pravico do nakupa takšne pijače, če ne vsebuje etilnega alkohola manj kot 0,5 odstotka. Če pivo vsebuje več kot 0,5 odstotka alkohola, potem velja za alkoholno, prodajalec pa nima pravice prodajati takšnih izdelkov otrokom, mlajšim od 18 let.

Se bodo spremenile zakone

Najverjetneje bo slej ko prej zavestni del družbe zagotovil, da takšnih izdelkov ne bodo prodali pred odraslostjo. Možno je, da bo zavrnitev prodaje takšne pijače potekala postopoma, iz regije v regijo.
Vendar je težko reči, kdaj se bo to zgodilo, saj obstajajo različna mnenja. Poleg tega ne pozabite, da bo takšna prepoved občutno zmanjšala dohode pivovarjev.

Nevarnost brezalkoholnega piva in kako lahko vpliva na njegovo prodajo

Dejstvo je, da takšni izdelki po mnenju strokovnjakov zasvojijo. Ne gre za tisto kemično odvisnost, ki se pojavi pri tistih, ki pijejo alkohol. Vendar se je mogoče soočiti s psihološko odvisnostjo.

Ta odvisnost je nevarna predvsem zato, ker bo človek, ko brez obotavljanja nima dostopa do izdelkov brez alkohola, kupil pivo, ki vsebuje znatno količino alkohola. Če odrasel človek želi piti takšne izdelke, je to njegov posel. Še nekaj pa je, če gre za otroke in mladostnike, in tu naj bi idealno veljala omejitev po zakonu.

Tudi takšni izdelki vsebujejo estrogene (ženske spolne hormone) in ko moški spije takšno pijačo, tudi brezalkoholno, se v njegovem telesu pojavi hormonsko neravnovesje. In to vodi ne le do povečanja telesne teže, ginekomastije in drugih zunanjih posledic, ampak tudi do motenj v normalnem delovanju nekaterih organov. Ščitnica.

Tudi žensko telo trpi zaradi presežka estrogena, ker obstaja tudi hormonsko neravnovesje. Poleg tega je tveganje, da bo ženska prešla na alkoholne pijače, večje, ker se je fiziološko težje upreti hrepenenju po alkoholu. In tako imenovane brezalkoholne pijače vsebujejo malo etilnega alkohola.

Takšni izdelki so nevarni:

  • za stanje in delovanje organov;
  • zlasti za otrokovo telo, ki še vedno raste;
  • nevarno je, da bo človek nato morda prešel na alkohol.

In glede na to je zelo verjetno, da bo ministrstvo za zdravje vztrajalo pri prepovedi prodaje brezalkoholnega piva mladoletniki v vseh regijah Ruske federacije.

Malo je verjetno, da se bo to zgodilo v naslednjih nekaj letih, zelo verjetno pa bo čez pet let, ali še posebej čez deset. Zlasti ob upoštevanju nedavnih raziskav, katerih podatki jasno kažejo nevarnosti takšnih izdelkov za otroke in mladostnike.

Sklepi

Ali je po zakonu Ruske federacije mogoče prodati brezalkoholno pivo mladoletnikom ali ne, je odvisno od regije in vsebnosti etilnega alkohola v pijači. Za kršitve teh pravil se prodajalec sooča z resno odgovornostjo, da ne omenjam dejstva, da lahko pri nadaljnjem poslovanju in ugledu obstajajo velike težave.

Če želite razumeti, ali je mogoče to pijačo prodati v določeni regiji, je vredno prebrati ne le zvezno zakonodajo, temveč tudi lokalno. Ker je Ruska federacija zvezna država, imajo regije nekaj neodvisnosti glede teh vprašanj in lahko sprejmejo svoje zakone, ki pa bi se morali bolj ali manj uskladiti z zvezno zakonodajo. Zato je nemogoče nedvoumno odgovoriti na vprašanje, ali brezalkoholno pivo prodajo mladoletnikom v Rusiji.

Če takšna pijača vsebuje več kot 0,5 odstotka etilnega alkohola, že spada pod alkohol in zanjo veljajo vsa pravila in predpisi, ki veljajo za trgovino, distribucijo in uporabo alkoholnih pijač. In takšne pijače ni mogoče prodati mladoletnikom v nobeni regiji Ruske federacije. Osemnajst let - to je, koliko let prodajajo to, v resnici pijačo.

Zaključek

Omeniti velja, da so omejitve, naložene trgovini, upravičene. Poleg tega so nezadostne. Kljub temu, da takšna pijača ni alkohol, povzroča psihološko zasvojenost. Zato bi moral zakon v idealnem primeru zaščititi premlade ljudi pred takšnimi izdelki..

Delite na družbenih omrežjih:

» » Koliko let lahko kupim brezalkoholno pivo?