Vino lydia doma - preprosti recepti

Vino iz Lidije doma

Lydia je vzrejena ameriška sorta črnega grozdja. Ta članek opisuje, kako narediti vino iz te sorte..

Pozor!! Vina Lydia in Isabella so v EU in ZDA zakonito prepovedana. Razlog je povečana vsebnost metilnega alkohola v njih (met. Alkohol - v nadaljevanju članka).

Met. alkohol povzroči poškodbe jeter, ledvic in drugih organov, pa tudi težave z vidom. Zaradi tega tega vina ne priporočamo pogosto piti. Bolje ga je nadomestiti s pijačo iz drugih sort..

Ne pozabite, da je zastrupitev z metilnim alkoholom lahko usodna.!

Korist in škoda

Lydia grozdje samo po sebi ni neškodljivo, ampak tudi Do neke mere koristno:

 • Grozdna semena vsebujejo veliko antioksidantov, ki upočasnjujejo proces staranja, tudi v tem grozdju so snovi, ki pomagajo odstraniti strupe iz telesa, se znebiti toksinov.
 • Min kalijeve soli, vsebovane v tej grozdju, dobro vplivajo na srčno-žilni sistem. Sveže jagode in lidij sok priporočamo ljudem, ki okrevajo od bolezni, pogosto se ukvarjajo s težkim fizičnim delom..

Kontraindikacije za uporabo: diabetes, čir na želodcu, debelost, driska.

Je pomembno! Lidiji je strogo prepovedano ljudem, ki imajo težave s prebavili.

Tako da je sama Lidija koristna. Vendar pa predelava tega grozdja v vino povzroča en nevaren odtenek: povečano vsebnost met. Alkohola. To je zelo nevarno, pogosto se srečuje. alkohol povzroči smrt.

Značilnosti grozdja Lydia so opisane v videoposnetku:

Domači recepti

Klasičen način

V trgovinah redko najdemo to vrsto grozdja, zato je verjetno, da jo lahko skuha samo tisti, ki goji lidijo na svoji parceli. Rdeče vino je iz njega narejeno čisto preprosto.

Sestavine

 • 1 kilogram sladkorja,
 • 6 litrov vode,
 • 3 kilograme lidia grozdja.


Kuhanje:

 1. Zrele jagode je treba ločiti od vejic, očistiti rastlinskih in živalskih naplavin.
 2. Nato morate dobiti sok. Priporočljivo je, da jagode stisnete pod stiskalnico, če pa ni, lahko uporabite drugačen način pridobivanja grozdnega soka.
 3. Jagode se infundirajo tri dni, nakar jih filtriramo skozi sito ali colander.
 4. Sok vlijemo v stekleno posodo in dodamo sladkor s hitrostjo 2 žlici. za 1 liter vina. Pijačo pustimo v temnem, hladnem prostoru..
 5. Po treh dneh dodajte novo porcijo sladkorja (enaka količina - 2 žlici na 1 liter).
 6. Po nadaljnjih treh dneh spet dodamo sladkor (v enakih razmerjih). Steklenica se zapre pred koncem faze aktivne fermentacije (ne pozabite slediti rokavicam). Po tem se oborina, ki se pojavi, odstrani, vino pa naj ostane še dva meseca.

Ko je vino pripravljeno, ga je treba naliti v steklene posode, v katerih boste, če jih postavite v temno hladno mesto, shranjevali tri leta.

Pred zamašitvijo steklenic lahko vinu dodamo 1 žlico. čistega alkohola, da bi se izognili možnosti, da bo pijača fermentirala ali kisla.

Izvirna metoda

Priprava sadja

 1. Zberite sadje. Za to je priporočljivo izbrati obdobje, ko nekaj dni ne dežuje, je zrak topel in suh. V takšnem vremenu bo vinski jajček ostal na jagodah, kar pospeši proces fermentacije. Grozdja ni treba oprati, da ne bi izgubili kvasovk.
 2. Razvrstite grozdje, odstranite slabe jagode in vejice. Bodite posebno pozorni na to, ne smejo ostati slabe jagode. Ker grozdja ne boste oprali, bodo na njem ostale vse neočiščene smeti in padle v vino.
 3. Grozdje je potrebno gnetiti, da se izteče sok. Če želite to narediti, lahko uporabite leseni predmet (recimo, kolut ali "potiskanje") ali z rokami. Zaželena je druga metoda, saj je treba nežno zmleti, poskušati kosti ne zdrobiti, saj lahko to vinu doda grenkobo.

Kislo kuhanje

Pire grozdje je treba dati v plastično ali emajlirano (vendar ne iz aluminija!) Posodo s širokim vratom. Lahko je sod, vedro ali ponev.

Pozor!! Vinski kvas najdete v trgovini in jih dodate..

Zdaj morate vrat prekriti z nečim, kar prepušča zrak, vendar ne pušča majhnih madežev ali žuželk. Najboljša možnost je tkanina..
Vino ponesite v temno in toplo sobo (18-27 stopinj) in ga tam pustite en ali dva dni:

 • Že po 6-20 urah boste videli prve znake, da se je fermentacija začela: videla bo pena, dišala bo prepoznavna.
 • Slišiš šušljanje.
 • Vsakih 8-12 ur bo treba vino mešati z roko ali z nečim lesenim.
 • Odstraniti je potrebno presežne ostanke grozdja (meso in koža), sicer se bo vino kislo ali bo na njem rasla plesen.
 • Fermentacija na kaši (celuloza, koža, semena, z drugimi besedami netridni deli grozdja) ne sme trajati več kot 1-2 dni! Sicer se jih je preveč srečalo. alkohol.

Nato morate pivsko ostrino (priporočljivo je, da to storite skozi trojno plast gaze) in dobro stisnite kašo, popolnoma zavrzite. Zdaj morate poskusiti sok. Če se vam zdi, da je preveč kislo, vam grize jezik in poganja ličnice, je bolje, da vino razredčite z vodo.

Na liter dodajte trideset gramov sladkorja. Mešajte, dokler se sladkor ne raztopi brez ostankov.

Fermentacija

Zdaj morate sok naliti v stekleno posodo in napolniti največ 75% prostornine te posode. Namestite indikator - vodno ključavnico (v nadaljevanju g.) Ali rokavico (medicinsko, s preluknjanim prstom).

Zdaj prenesite vino iz neosvetljenega prostora, v katerem se vzdržuje visoka temperatura (20-28 stopinj). Pet dni po nastavitvi indikatorja (g. Ali rokavice) morate dodati še eno porcijo sladkorja v enakem razmerju (trideset gramov na 1 liter).

Pomoč! Bolje je, da sladkorja ne nalijete neposredno v steklenico. Odprite ga, odcedite pol litra tekočine za vsak vneseni kilogram, razredčite sladkor v soku in vrnite sok nazaj v posodo, zaprite z rokavico ali vodnim tesnilom.

Po sedmih do osmih dneh morate ponoviti opisani postopek, ki mu dodate sladkor v enakem razmerju.

Fermentacija traja od 35 do 50 dni:

 • Potem se rokavice odpihne (ali g. Ne mehurči), pojavi se oborina, pivnica sveti, pena izgine s površine.
 • Če fermentacija traja več kot 50 dni, morate vino natočiti v drugo posodo (usedlina ne sme pasti!) In jo spet postaviti pod rokavico.
 • Temperatura je enaka. Če vina ne dokončate, bo grenko.

Vino je treba vliti v drug kozarec, za to je bolje uporabiti slamico. Paziti je treba, da usedlina ne pade! Pijačo morate poskusiti in jo še bolj sladkati, če želite..

Pozor!! Če vinu dodate malo vodke, se bo dlje shranjeval, vendar se bo njegov okus in vonj poslabšal. Priporočamo, da žrtvujete rok uporabe pijače za njen okus..

Postopek priprave starter kulture za vino je prikazan v videoposnetku:

Skladiščenje

V nove posode nalijte vino. Bolje jih je napolniti tako, da v notranjosti skoraj ne ostane zraka. Zaprite, da zrak ne pride v notranjost (blizu tesnosti). Če ste dodali več sladkorja, morate vino držati še 7-10 dni v novi posodi pod rokavico ali g. (Ker se fermentacija lahko začne znova).

Vino postavite v temen prostor s temperaturo od 5 do 16 stopinj (klet ali hladilnik je dober):

 1. Zoreti naj ostanejo 4-8 mesecev. To bo izboljšalo okus, zmanjšalo ostrino.
 2. Če je oborina debela več kot 2-4 centimetra, priporočamo, da pijačo filtrirate tako, da jo prelijete skozi cev. Najprej se to opravi vsakih 10-15 dni, nato pa veliko manj pogosto..
 3. Če se usedlina ne pojavi več v posodah, se lahko vino šteje za končano. Je ustekleničen in pluten.
 4. Če je vino shranjeno v temnem, hladnem prostoru, je uporabno pet let..

Torej, povedali smo vam, kako narediti vino iz sorte lidija in tudi, kako je lahko nevarno.

Svetujemo vam, da z uporabo tega vina ne pretiravajte, tako kot s katerim koli drugim alkoholom.

Skrbite za svoje življenje. Vso srečo!

Delite na družbenih omrežjih:

» » Vino lydia doma - preprosti recepti