Ali lahko kupim alkohol na svoj 18. Rojstni dan?

Pogosto se postavlja vprašanje, ali je mogoče kupiti alkohol na rojstni dan 18 let. Razlog je dvojna situacija, ki je nastala v državi. Nakup alkohola mladoletnikom je nemogoč, a kako legitimno je, da ga opravljajo na dan, ko oseba dopolni 18 let?

 • državljani, ki so dopolnili polnoletnost;
 • pri potrditvi tega dejstva dokumentirano.

To pomeni, da ni dovolj, da bi šli v trgovino in prodajalcu dali denar za blago. Prodajalec lahko v primeru transakcije zavrne, če dvomi o starosti osebe.

Potni list potrjuje starost osebe, vendar obstajajo tudi drugi dokumenti, ki to lahko potrdijo:

 1. Starost državljana se lahko razjasni z osebno izkaznico, začasno bo nadomestila potni list.
 2. Vozniško dovoljenje, ker je na njem fotografija državljana in podatki o datumu rojstva osebe.

Vredno je prodajalcu pokazati dokument, kjer je fotografija, leto in datum rojstva osebe - to bo dovolj. Če prodajalec ob predložitvi osebne izkaznice ali vozniškega dovoljenja zavrne prodajo alkohola, potem je vredno povabiti skrbnika ali vložiti pritožbo..

Odgovornosti in potrebe

Prodaja alkohola na rojstni dan 18 let se šteje za zakonito, saj je kupec v času transakcije dosegel zahtevano starost. Toda pogosto se transakcija zavrne zaradi:

 • nepoznavanje zakonodaje, njenih norm in pravil;
 • prevladujoči stereotipi, ki so se oblikovali z leti;
 • pravna nesposobnost.

Če imate težave z nakupom alkohola, se je s predstavniki trgovin izjemno težko prepirati. Razlog je v tem, da lahko oseba svoje pravice dokaže s pomočjo odvetnika, prodajalca ni mogoče "prepričati". Vredno je poklicati skrbnika ali direktorja.

Je mogoče na dan večine kupiti alkohol? V resnici je tako, odgovor na to vprašanje je pozitiven, v resnici pa tak nakup skoraj ne bo mogoč.

Ali prodajajo alkohol na dan odraslosti, zakaj ne, pojasnjujemo razloge za zavrnitev:

 1. Kupec je prepričan, da bo lahko alkohol kupil naslednji dan, ko bo dopolnil starost.
 2. Ker ta dan (odraslost) ne pride v poštev, je državljan trenutno v "suspendiranem stanju". Pravzaprav ima že 18 let, a bo v pravice vstopil naslednji dan.

Primer razmislite v praksiKo se občan, ki tega dne dopolni 18 let, obrne v trgovino, mu zavrne prodajo alkohola. Ta pojav velja za pogost in povsem običajen. A v resnici je državljan že dopolnil 18 let, kar pomeni, da lahko po zakonu izvede podoben posel.

Nakup alkohola bo zakonit, organizacija ne bo kaznovana, blagajna pa odpuščena.

Iz katerega razloga:

 • Od trenutka polnoči se verjame, da ima oseba pravico izvajati takšne transakcije. Če ne upoštevate časovnih omejitev.
 • Ko pride dan „X“, državljan prevzame pravice in je sposoben odgovarjati za dejanja, kar pomeni, da ima pravico do nakupa alkohola, zaprosi v matičnem uradu, vozi avto, če ima pravice.

Ko lahko kupite alkohol po 18 letih, se verjame, da naslednji dan, vendar nominalno - še isti dan. Pravzaprav zakonitost takšne transakcije dejansko ni sporna..

Zakaj torej prodajalci nočejo? Na ta dan lahko s kontaktiranjem trgovine dobite zavrnitev. Če bo pozoren na datum, bo blagajna transakcijo ocenila kot nezakonito, v takšnih razmerah je vredno povabiti skrbnika ali opraviti nakup jutri.

Na dan 18. obletnice človek vstopi v svoje pravice, je na meji, zato ta čas velja za dvomljiv in postavlja vprašanja. V teh 24 urah lahko poskusite kupiti alkohol, vendar je težko reči, kako uspešen bo..

Zakon in red
V Rusiji prodajo alkoholnih in alkoholnih pijač ureja več zakonov. Zahvaljujoč temu je bilo mogoče urediti prodajo alkoholnih pijač, omejiti na časovni okvir in uvesti starostne omejitve.

Podobni ukrepi bi lahko zmanjšali:

 1. Stopnja kriminala, nemoralni ljudje.
 2. In tudi zmanjšati število najstnikov, ki trpijo zaradi odvisnosti od alkohola.

Ko človek še nima osemnajst let, mu ni prepovedano pitje alkohola, vendar se pri nakupu le-teh pojavijo resne težave. Mladoletnik ne more samostojno opraviti nakupa in tudi prositi drugega državljana, naj to stori zanj.

Zakaj mladoletniki Ruske federacije ne morejo kupiti alkoholnih pijač:

 • otroci hitro zasvojeni z alkoholom;
 • negativno vpliva na njihovo zdravje, spodkopava delo ledvic, srca in drugih vitalnih organov;
 • alkohol vodi v smrt celic živčnega sistema, možganov, rezultat takega procesa je degradacija osebnosti.

Zakon se do neke mere bori za zdravje državljanov, začenši v otroštvu. Zaradi tega lahko alkohol kupite po osemnajstem letu starosti..

Večina trgovin in trgovcev na drobno je globa za prodajo alkohola ljudem sumljive starosti. Toda kljub temu so ukrepi države lahko spremenili razmere v državi.

Ta dan ali naslednji dan

Ali lahko polnoletni državljani naše države isti dan kupujejo alkohol? Nominalno lahko, v resnici pa - ne.

Ni verjetno, da se bo prodajalec strinjal s takim poslom, glede na nepoznavanje zakona in strahu pred izgubo službe.

Toda nakup je mogoče uspešno izvesti naslednji dan. Ali prodajajo alkohol po 24 urah? Odgovor je pritrdilen, saj je državljan po zakonu že dosegel želeno starost.

Vprašanje, koliko dni po odraslosti bodo lahko opravili transakcijo, se pojavi pri tistih, ki so poskušali opraviti nakup, a tega niso mogli storiti..

V trgovino lahko pridete naslednji dan, pa tudi dan pozneje. Transakcija mora biti zaključena. V nasprotnem primeru se lahko oseba pritoži nad organizacijo na tožilstvo in druge organe, ki urejajo odnos med prodajalcem in kupcem.

Uspeh nakupa je neposredno odvisen od tega, kateri dan se bo oseba odločila za nakup alkohola. Če ne želite tvegati, počakajte en dan in po tem obiščite trgovino in poskusite spraviti alkohol ob predvidenem času.

Ne pozabite, da nakup alkohola ureja tudi časovni okvir, odvisno je od tega, kateri dan je bil poskus izveden. Možno do 22 ur. Po 22. uri se transakcija šteje za nezakonito, kot pred 10. uro zjutraj.

Če imate potni list ali drug dokument, ki potrjuje identiteto in starost državljana, lahko po vseh priporočilih kupite alkohol. Ampak, če je prodajalec zavrnil državljana, ne da bi mu razložil razlog, potem poskusite poskusiti znova ali pojdite v drugo trgovino.

Povzetek

Takšne omejitve so povezane z nevšečnostmi, vendar so jim zahvaljujoč uspeli doseči rezultate v boju proti otroškemu in mladostniškemu alkoholizmu. Ukrepi so glede na razmere v državi, stopnjo alkoholiziranosti mladoletnih državljanov upravičeni.

Delite na družbenih omrežjih:

» » Ali lahko kupim alkohol na svoj 18. Rojstni dan?