Balzam `bugulma` - najbolj priljubljen ruski grenak

Fotografija etikete Balsam Bugulma

Balzam "Bugulma" je v Rusiji v prodaji na prvem mestu. Dišeča močna pijača že več kot dvajset let uspešno konkurira tujim blagovnim znamkam in je eden izmed najbolj priljubljenih gastronomskih spominkov Tatarstana. Skrbno izbrana sestava zdravilnih zelišč, korenin in jagodičja daje balzamu bogato aromo in bogat okus. Druga pomembna prednost grenkega je njegov zdravilni učinek..

Zgodovinska referenca

Balzam "Bugulma" so začeli razvijati leta 1996, dve leti kasneje pa se je prvič pojavil na policah trgovin. Pijačo so ustvarili tehnologi destilarne Bugulma v sodelovanju z Vseslovenskim raziskovalnim inštitutom za živilsko biotehnologijo. V tem obdobju se je v podjetju pojavila cela vrsta balzamov, vendar se je recept Bugulma izkazal za tako uspešnega, da je blagovna znamka hitro pregnala svoje konkurente. Steklenice, okrašene v nacionalnem slogu, so postale priljubljen spominek, ki ga kupujejo gostje Tatarstana, prebivalci republike pa so pijačo vzljubili zaradi njenega harmoničnega okusa in zdravilnega učinka..

Destilerija Bugulma je bila del podjetij enega največjih podjetij v alkoholni industriji v Rusiji - JSC Tatspirtprom. Leta 2011 se je vodstvo združenja zaradi nedonosnosti odločilo zapreti obrat v Bugulmi. Izkazalo se je, da je ceneje prenesti proizvodnjo na posodobljeno mesto v Kazanu kot pa rekonstruirati staro podjetje. Ostanke rastlinskega materiala so prepeljali na novo proizvodno mesto, sam obrat pa dali v prodajo..

Fotografija steklenice balzama Bugulma

Selitev ni vplivala na kakovost izdelkov. Balzam se proizvaja že več kot dvajset let in v tem času se recept ni nikoli spremenil. Pijača vsebuje 24 zeliščnih sestavin, ki vključujejo jagode, zdravilna zelišča in aromatične začimbe. Rastlinske surovine v podjetje prinesejo iz Baškirije, kjer se preveri skladnost vsake komponente s standardi. Bugulma temelji na alkoholu Lux, ki ga proizvajajo v tovarnah Usad in Mamadysh Tatspirtproma. Izdelki podjetij so za kakovost veliko večji od tistih, ki jih zagotavlja GOST.

Leta 2016 je Tatspirtprom v počastitev dvajsete obletnice pijače preimenoval balzam. Namesto stiliziranih oranžnih črk se je na nalepki pojavila večbarvna črka "B" in na splošno je dizajn začel izgledati bolj moderno. Prebivalci republike novosti niso cenili in so celo organizirali zbiranje podpisov za vrnitev stare zasnove. Vendar pa je vodstvo združenja pobudo ignoriralo, saj spremembe prodaje nikakor niso vplivale..

Leta 2020 je balzam Bugulma z razstave Prodexpo odnesel naslednjo najvišjo nagrado in trdno zaseda drugo mesto po priljubljenosti med gastronomskimi spominki Tatarstana. Pijača je lahko prehitela le nacionalno poslastico chak-chak.

Tehnologija izdelave balzama "Bugulma"

Dobro izbrana sestava zelišč in jagodičja daje balzamu harmoničen okus. Rastlinske surovine se v določenih razmerjih zmešajo in na njihovi osnovi se pripravijo dve alkoholni infuziji z različnimi okusi:

  • odtenki kuhanega vina dajejo koriander, cimet, nageljnove žbice, ingver, baldrijan, galangal in korenine elekampana;
  • tone črnega čaja ustvarja zbirka 14 zelišč, vključno z origanom, meliso, meto, šentjanževko in ognjičem.

Sadne pijače iz jagodičja iz ptičje češnje, rdeče in aronije so pripravljene ločeno. Komponente dvakrat vztrajajo na mešanici vode in alkohola, vsi izvlečki gredo v končne izdelke. Balzam dosežemo do želene moči s pomočjo pripravljene vode z dodatkom mikroelementov. Poleg tega se pijači doda sladkor in naravni med. Filtrirano mešanico preverimo v laboratoriju in jo pošljemo na polnilno linijo. "Bugulma" se proizvaja v steklenicah in steklenicah s spominki iz keramike, zaprtih z voščeno tesnilo.

kako piti balzam Bugulma
Značilna črna barva

Kako piti balzam Bugulma

Balzam je temno rjave barve, bogate zeliščne arome in bogatega okusa z odtenki medu, jagodičja in začimb. Kljub moči 40% je pijača enostavna za pijačo, praktično ne zažge in pusti prijeten pookus.

Grenko se vlije v majhne 30-mililitrske kozarce in po kosilu ali večerji postreže kot digestiv. Temperatura pijače ne sme biti nižja od 10-12 ° С, saj mraz negativno vpliva na šopek.

Proizvajalec priporoča, da balzam dodate čaju ali kavi, ga uporabite v koktajlih in postrežete s sladoledom. Vendar ga kupci cenijo tudi zaradi njegovega zdravilnega učinka..

balzam Bugulma s čajno fotografijo
Bugulmo lahko dodamo čaju ali kavi

Koristne lastnosti

Balzam "Bugulma":

  • pomirja živčni sistem;
  • širi krvne žile;
  • krepi imunski sistem;
  • prebudi apetit;
  • spodbuja prebavo;
  • pomaga pri okrevanju po prehladu.

Za terapevtske in profilaktične namene se balzam jemlje v 2 žlički enkrat na dan, 30 minut po obroku. V primeru nespečnosti je treba uporabo prestaviti na večer..

Grenko dobro pomaga pri izgubi apetita, v tem primeru se pije pred obroki kot aperitiv.

Ne smemo pozabiti, da je alkohol kontraindiciran pri pankreatitisu, poslabšanju peptičnega čira in holelitiazi. Ker je v pijači veliko zelišč, se morate pred pitjem prepričati, da niste alergični na njene sestavine..

Meni