Kako opraviti test za alkoholizem doma?

Alkoholni testZasvojenost z alkoholom je bolezen, ki počasi napreduje in človeka postopoma vleče. Mnogi, ko so začeli piti alkoholne pijače, sploh ne pomislijo - a ali jih potem lahko odvajajo od tega? Prav tako mnogi ne vedo, kako določiti alkoholizem. Ko so začeli piti, se mnogi ne morejo več ustaviti in s tem pitje alkohola pretvorijo v vsakodnevni užitek, ne štejejo ga za slabo navado ali obsesijo, ne želijo izvedeti pomembnih informacij o odvisnosti od alkohola.

V sodobnem svetu ima vsak človek določeno, individualno raven nagnjenosti k alkoholizmu, za nekoga je zelo nizka, za nekoga visoka, vendar ni ljudi, ki je nimajo, vsi jo imajo.

  1. znaki, značilni za vsaj eno od stopenj
  2. banalen izlet k zdravniku, postavitev diagnoze

Da bi razumeli, kako definirati alkoholizem, lahko se opravijo posebni testi, in če obstaja naklon sam po sebi, je mogoče določiti tudi njegovo stopnjo. Vendar pa je vredno zapomniti, da se je treba, če se odkrije takšna odvisnost, posvetovati s takšnimi zdravniki, kot sta psihiater in narkolog, ti bodo pomagali razumeti, kako določiti odvisnost od alkohola, po potrebi pa jih zdraviti specialist in se ga za vedno znebiti. Glavna stvar, ki si jo morate zapomniti: po zdravljenju ne bi smeli prevzeti starega, ker sta denar in energija že porabila za zdravljenje.

Obstaja napačno prepričanje, da alkoholik je prepir, ki leži pod ograjo, ne hodi v službo, nima hobijev. Zato, ko znanci, prijatelji in sorodniki koga zaslišijo zaradi odvisnosti od alkohola, lahko alkoholik odgovori, da ni alkoholik, ker hodi v službo, ima rad kaj drugega kot alkohol, skrbi zase. Vendar pa na žalost zelo pogosto vaše najljubše dejavnosti zbledijo v ozadje, začnejo izhajati iz službe, začnejo se najrazličnejše težave in vse zato, ker je oseba začela zlorabiti pitje.

Ali ste alkoholik?Stopnja alkoholizmaKako torej določite, si alkoholik? Na splošno, če se zdi, da ima oseba nagnjenost k alkoholizmu, je to priložnost, da se posvetuje z zdravnikom, vendar obstaja takšna nagnjenost k alkoholizmu: oseba morda ne mara piti, vendar ima takšno nagnjenost. V skladu s tem si bo po večkratnem pitju želel še več. Za to obstajajo posebni brezplačni testi za alkoholizem, preprosti in na spletu, ki pomagajo ugotoviti nagnjenost ali stopnjo odvisnosti od alkohola, če obstaja.

Včasih vam lahko le zdravnik natančno pove, kako določiti stopnjo alkoholizma, zato je, če imate take težave, bolje, da ne odlašate, ne začnete samozdraviti, ampak takoj iti k zdravniku.
Test alkoholizma, test odvisnosti od alkohola

Po stopnji določite stopnjo ali stopnjo alkoholizma, če obstaja, vam bo pomagal naslednji test: prebrati morate vse vrste faz odvisnosti od alkohola in vsaj približno razumeti, v kateri fazi je tako imenovani "alkoholik". Glej spodaj: alkoholni test doma: ali se je mogoče naučiti pitja sami?

  • Kako opraviti test za alkoholizemPrva faza. Za to stopnjo alkoholizma je značilno, da je človek malo psihološko odvisen od alkoholnih pijač. Če človek že dolgo nima brezplačnih pijač, se postopoma znebi te odvisnosti, če pa so v bližini takšne pijače, bo težko izstopiti iz tega stanja tudi v tej fazi. Močno vidnih znakov alkoholizma v tej fazi ne bomo opazili, to je ena tistih situacij, ki jih je še mogoče popraviti. Človek bo pogosto imel željo, da bi na zabavi, ob koncu tedna, pijačo s prijatelji na hitro proslavil praznik. Praviloma je ta stopnja v sodobnem svetu precej razširjena, vendar na žalost tega ne povezujejo vsi z alkoholizmom in razmišljajo o posledicah.
  • Druga stopnja. Ker je v drugi fazi alkoholizma, človek nenehno pije alkohol. Ni mu pomembno, ali bo to drag alkohol ali poceni. Psihološko bolan, ne glede na to, ali je moški ali ženska, je močno odvisen od alkoholnih pijač. Nenehno želi piti in niti ena, tudi najpomembnejša in zanimiva stvar ga ne more odvrniti od obsesivne želje. Poleg tega se telo postopoma prilagaja alkoholu, odmerek, na katerega telo in možgani nikakor ne reagirajo, pa postaja čedalje več. Vsak čas odvisnik začne piti več, dokler se ne začne počutiti slabo. Le tako lahko človek vsaj na kratko vrne v zunanji svet. Ker ste na tej stopnji, morate nujno priskočiti na pomoč pri specialistu, saj je to zadnja stopnja, na kateri lahko še vedno vse spremenite.
  • Za tretjo stopnjo so značilni takšni znaki: človek nenehno pije alkohol, brez tega ne more več. Nenehno ga vleče, da pije - z ali brez. V bližini ni alkohola - ni razpoloženja, želje po življenju in uživanju v dogajanju. Na fizični ravni alkohol ne dovoli proizvajati hormonov, zaradi tega ni več mogoče prenehati s pitjem. Odmerek pika na slabost se poveča za nekajkrat več kot običajno, človek postopoma izgubi zanimanje za vse, kar se dogaja okoli. Če pacientu odbije naslednji odmerek, njegovo vedenje ne dobi najboljšega zagona: lahko je zelo nasilen, jezen, siten. Ne da bi dolgo zapustil napredovanje in nato naglo zapustil to stanje, se odvisnik začne lomiti.
  • Četrta etapa. V tej fazi bolnikove odvisnosti opazimo resne spremembe v telesu: začnejo se hude težave s krvnimi žilami, nekateri organi postopoma izpadajo. Takim ljudem je že vseeno, kaj naj pijejo: lahko uporabljajo kolonjske vodke, vodko, izdelke za čiščenje stekla. Glavna stvar je, da ta vsebuje etilni alkohol. Zanimanje za zunanji svet popolnoma izgine, pacienta ne zanima več ničesar, razen kje drugje najti alkohol. Na žalost je že nemogoče živeti iz te faze, niti en zdravnik se že ne more spoprijeti s tako močno obsedenostjo.

Kaj je odvisnost od alkoholaVse zdravljenje je treba opraviti pravočasno in bolje je, da se ne odvečno odmerjate z alkoholom, če veste, da imate podobno nagnjenost ali nagnjenost, ne glede na to, ali ste ženska ali moški, saj se oba zlahka navadita na alkohol. Če je človek takšno zasvojenost že prehitel, in še vedno je na prvi ali drugi stopnji, pomagajo mu lahko le sorodniki, kar ustvari posebne pogoje za dom, v katerih ni alkohola in vsega, kar ga spominja.

V bližini ni alkohola - ni akutne želje, da bi ga zaužili. Priporočljivo je, da v prisotnosti odvisne osebe sploh ne pijete, da ne bi še enkrat zbudili želje v njem. Življenje in zdravje bolj kot karkoli drugega.

Delite na družbenih omrežjih:

» » Kako opraviti test za alkoholizem doma?