Najučinkovitejša pravna sredstva proti alkoholizmu

Hrepenenje po alkoholu uničuje fizično in duševno zdravje človeka. Ljudje v bližini pivca prav tako močno trpijo zaradi njegove uničujoče strasti. Uradna medicina pije pitje kot bolezen. Za to ni enega zdravila alkoholizem

, ki človeku lahko pomaga, da se vrne v normalno stanje. Vendar mora zdravila spremljati močna želja, da bi alkoholik prenehal piti..

alkoholizem

Z napredno obliko alkoholizma je potrebno celostno zdravljenje, vključno z dolgim ​​jemanjem zdravil. To je posledica dejstva, da se človeško telo navadi na etanol in zahteva njegov redni vnos. Pravna sredstva zaradi alkoholizma temeljijo na različnih načelih. Naslednja zdravila so najpogostejša:

  • neokusne alkoholne pijače;
  • zmanjšanje hrepenenja po alkoholu;
  • odpravljanje učinkov alkohola.

Kakšno zdravilo in v kakšnem volumnu je primerno za pacienta, določi narkolog. Samozdravljenje alkoholika lahko povzroči nepredvidljive posledice.

Droge, ki izzovejo averzijo do alkohola

Zdravila te skupine vplivajo na telo osebe, odvisne od alkohola, na naslednji način: blokirajo proizvodnjo encimov, ki predelajo produkte razpada etanola. Takšna snov je aldehid, ki naj bi se spremenil v ocetno kislino, kar zmanjša njegov škodljivi učinek, vendar se to ne zgodi zaradi aktivnih sestavin zdravila. Rezultat zdravila je znižanje krvnega tlaka in pojav tresenja, slabosti in drugih neprijetnih simptomov pri osebi.

alkoholizem1

Vse to prispeva k dejstvu, da se na refleksni ravni alkoholik razvije odpor do kakršnih koli pijač, ki vsebujejo etanol. Takšna zdravila spadajo v skupino močnih, lahko imajo številne stranske učinke, zato je pomembno, da jih vzamete pod strogim nadzorom zdravnika.

Sestavni del, ki je podlaga takšnih zdravil, se imenuje disulfiram. Nevaren je za ljudi z odpovedjo ledvic ali jeter, ne predpisujejo ga bolnikom z diabetesom mellitusom, epilepsijo, pa tudi ljudem z visokim krvnim tlakom (hipertenzija 1 ali 2 stopinji). Nosečnost, bolezni prebavil, slaba koagulacija krvi, bolezni dihal (astma ali tuberkuloza) - patologije, ki izključujejo uporabo zdravil z disulfiramom.Najpogosteje narkologi predpišejo naslednja zdravila z učinkom odvračanja od alkohola: Esperal, Lidevin in Teturam.

Pred predpisovanjem zdravila Esperal zdravnik opravi popoln zdravniški pregled bolnika. Zdravilo ima tako fiziološke kot psihoterapevtske učinke. Torej, hrepenenje po alkoholu pri človeku se močno zmanjša, uživanje alkoholnih pijač pa ne prinaša nobenega užitka. Tako zapleten učinek zdravila odpravlja potrebo po jemanju drugih zdravil.

Teturam, če ga jemljemo dlje časa, je lahko zasvojen. Prav tako ima kompleksen učinek na telo osebe, odvisne od alkohola. Oblika zdravila vam omogoča, da jo dodate v hrano osebi, ki se želi ozdraviti pitja..

Lidevin je kombinacija vitamina teturama in vitamina skupine B. Ne le da se lahko znebite odvisnosti od alkohola, ampak tudi pomaga obnoviti telesne funkcije. To zdravilo se pogosto uporablja za preprečevanje možnih recidivov. Navodila za zdravilo opozarjajo na nevarnost jemanja pijač, ki vsebujejo alkohol, med zdravljenjem z Lidevinom. To lahko privede do razvoja bolezni dihal ali srca in ožilja ter ima nevarne posledice za zdravljenega alkoholika..

alkoholizem2

Droge, ki zmanjšujejo hrepenenje po alkoholu
Sredstva, ki zmanjšujejo hrepenenje po alkoholu, nežneje vplivajo na telo osebe, odvisne od alkohola. Vplivajo le na del možganov, ki je odgovoren za nastanek odvisnosti. Poleg tega imajo zdravila v tej skupini učinek antidepresivov. Pogosto jih predpišejo v primerih, ko želijo bolnika odstraniti iz stanja popivanja, hkrati pa ga kombinirajo s tabletami, tabletami zaradi mamitve.

Proproten 100 se nanaša na zdravila, ki zmanjšujejo potrebo po pitju. To zdravilo ima rastlinsko bazo v svoji sestavi, zato vključuje majhno število kontraindikacij in neželenih učinkov. Vendar pa ne pomaga v vseh primerih, v zvezi s katerimi je predpisan kot pomožno sredstvo.

Zdravila te skupine imajo različna načela delovanja. Tako na primer Proprotren 100 pomaga obnoviti kemično ravnovesje snovi v možganski skorji, če je kombiniran z nadzorom nevrotransmiterjev. Vivitrol ali Balansin odvisnost olajšata z nadomeščanjem. Na čustveno ozadje človeka vplivajo tako, da ne želi več piti alkohola.

Droge, ki odpravljajo fizične in duševne učinke pitja alkohola

Če oseba nenadoma neha piti alkohol, razvije simptome odtegnitve. Za lajšanje simptomov so predpisana ustrezna zdravila..

Metadoksil hitro odstrani ostanke alkohola iz telesa, pomaga obnoviti možganske funkcije, ki so bile poškodovane zaradi izpostavljenosti etanolu. Orodje čisti jetra produktov razpadanja in ga tako ščiti pred razvojem fibroze in ciroze. Medichronal odstranjuje tudi sestavine alkohola iz telesa, nevtralizira njihov učinek na vitalne organe.

Z zastrupitvijo z alkoholom bo Zorex pomagal. Biotredin bo obnovil metabolizem, lajšal psihoemocionalni stres, izboljšal delovanje možganov. Glicin ima antitoksične in antioksidativne učinke. Izboljša stanje živčnega sistema, lajša simptome razdražljivosti in normalizira spanec.

alkoholizem3

Pogosto alkoholiki, ki trpijo za sinovim sindromom, jemljejo zdravila, kot so Alka-Seltzer, Zorex in drugi. Sredstva prinašajo olajšanje, vendar njihova stalna uporaba pogosto vodi do razvoja bolezni prebavil. Nemogoče se je znebiti odvisnosti s takšnimi sredstvi.

Če ima oseba s hudo obliko alkoholizma napade delirium tremens, spremljajoče blodnje in halucinacije, potem je predpisan Haloperidol. Lajšanje razdražljivosti in tesnobe, antidepresivi učinku cipramina.

Prepovedane metode

Zdravljenje alkoholika brez njegovega soglasja ima več slabosti kot prednosti. Prednosti te metode so, da se lahko prepričanju in hitremu učinku izognete z diskretnim dodajanjem drog v hrano ali pijačo. Vendar lahko takšno zdravljenje pogosto povzroči neželene učinke, saj številna zdravila močno vplivajo na telo in jih ni mogoče kombinirati z uživanjem alkohola..

Poleg tega so vsa zdravila predpisana v skladu s posameznimi značilnostmi bolnika. Nepravilno izbrano zdravilo ali velik odmerek lahko privede do smrtnih posledic..

V kratkem obdobju je nemogoče ozdraviti alkoholizem. Potrebno je opraviti več tečajev terapije, kar je med zdravljenjem brez soglasja pacienta težko, saj zdravnik ne more opazovati celotne klinične slike. Učinek tega pristopa je minimalen..

Delite na družbenih omrežjih:

» » Najučinkovitejša pravna sredstva proti alkoholizmu